Kaip supratau, vairuotojas to net nepastebėjo, kol garsiai nesurikau ir nešokau prie prispausto žmogaus. Tuo metu durys atsidarė ir žmogus iššoko iš autobuso. Keista buvo tai, kad kiti keleiviai kuo ramiausiai viską stebėjo ir nepriėjo padėti. O jei jie būtų buvę to žmogaus vietoje? Gal jiems visai patiktų, jei niekas neprieitų padėti?

Kalbant apie vairuotoją, tai jis net nepaklausė nukentėjusiojo, kaip jis jaučiasi, ką jau kalbėti apie atsiprašymą.Tokiems tik traktorių vairuoti, o ne žmones po miestą vežioti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi į UAB „Vilniaus viešasis transportas“. Eismo tarnybos Eismo saugumo ir kontrolės skyriaus dokumentų tvarkytoja Elytė Bereikienė atsiprašė keleivio už patirtą stresą ir nurodė, kad autobuso vairuotojas gavo žodinį įspėjimą.

„Autobuso vairuotojas yra įspėtas žodžiu atidžiau ir atsakingiau vykdyti pareiginių nuostatų 12.15 p. (sustoti ir atidaryti duris kiekvienoje maršruto grafike nurodytoje stotelėje, keleivius įlaipinti / išlaipinti pagal nustatytą tvarką), Keleivių laipinimo tvarkos, Keleivių ir bagažo vežimo ir Kelių eismo taisyklių reikalavimus, užtikrinti saugų ir kultūringą keleivių aptarnavimą.

Nuoširdžiai atsiprašome keleivio už patirtą stresą ir nepatogumus. Viliamės, kad daugiau tai nebepasikartos“, – situaciją pakomentavo E. Bereikienė.

Pasak jos, pagal eismo tvarkaraštį darbo dienomis 53-iuoju maršrutu Fabijoniškės–Kalvarijų–Pylimo g.–Stotis autobusas, važiuojantis 7-u grafiku, Gelvonų st. turi būti 11.08 val.

„Patikrinę autobusų judėjimą linijoje el. bilieto sistemos duomenų bazėje nustatėme, kad 2015 m. rugpjūčio 11 d. 53-iojo maršruto autobusas (...) Gelvonų st. buvo 11.10.22 val.–11.10.37 val., t.y. pakankamas laikas keletui keleivių išlipti / įlipti iš  / į autobuso (-ą).

Dėl to, kad būtų išvengta nelaimingo atsitikimo, kai vairuotojas paspaudžia durų uždarymo mygtuką, suskamba įspėjamasis garsinis signalas, kuris keleivį įspėja būti atsargiam ir griežtai draudžia priartėti prie durų ar lipti pro jas. Tačiau, esant kliūčiai tarp durų, kai jau yra paspaustas durų uždarymo mygtukas ir vairuotojas negali situacijos pakeisti, suveikia automatinis daviklis ir durys atsidaro automatiškai“, – teigė pašnekovė.