Todėl po kurio laiko ne vienas susimąsto, kad sprendimas tuoktis buvo šiek tiek skubotas, rašo metro.co.uk.

Čia išvardinsime dalykus, kuriuos reiklia nuveikti su savo potencialiu vyru ar žmona prieš žengiant altoriaus link.

1. Patirti didelį ginčą

Rimtai, tai labai svarbu. Turite žinoti, kad galite išspręsti neišvengiamus konfliktus ir po to judėti į priekį. Ginčai niekada nebūna malonūs, tačiau dažnai būtini norint išsakyti savo požiūrį. Iš tikrųjų, jie gali tik dar labiau sustiprinti santykius. Tačiau jeigu jūsų išrinktasis ginčų metu elgiasi neadekvačiai, santuokos laukia rimti išbandymai.

2. Susitikti su tėvais

Priimdami į savo gyvenimą žmoną ar vyrą, jūs priimate visą jos ar jo šeimą. Labai retai situacijos susiklosto taip negrabiai kaip Beno Stillerio filme, tačiau visada yra geriau iškart išsiaiškinti visus skirtumus ir neaiškumus. Juk šie žmonės po santuokos taps didele jūsų gyvenimo dalimi. Geri santykiai su antrosios pusės tėvais prisidės prie sutarimo jūsų šeimoje.

3. Kartu turėti augintinį

Jeigu su kažkuo susiejate savo gyvenimą santuoka, labai tikėtina, kad vieną dieną galite norėti šeimos pagausėjimo. Pradėkite nuo menkų dalykų – įsigykite šuniuką ar kačiuką. Jeigu nesutariate dėl to, kokį maistą turėtų valgyti augintinis, ir ar jis gali lipti į jūsų lovą, įsivaizduokite, kaip kariausite dėl vaikams taikomų taisyklių.

4. Susipažinti su vienas kito draugais

Kai dėl kažko nesutarsite, labai tikėtina, kad antroji pusė aptars tai savo draugų rate. Jeigu norite, kad jie iš anksto nepasmerktų jūsų sprendimų, pasistenkite susipažinti su jais ir palikti kaip įmanoma geresnį įspūdį.

5. Patirti finansinių sunkumų

Tai nereiškia, kad kartu privalote pasinerti į skolas, tačiau pabandykite bent mėnesį pagyventi lydimi finansinių sunkumų. Nesutarimai dėl pinigų yra viena pagrindinių skyrybų priežasčių, tad privalote pasitreniruoti, kaip įveiksite tokius sunkumus kaip viena komanda.

6. Parodyti savo blogus įpročius

Nėra reikalo apsimesti tuo, kuo iš tikrųjų nesate. Įsitikinkite, kad jūsų antroji pusė jus myli tokį, koks ar kokia esate realybėje. Jeigu mylimas žmogus negali pakęsti jūsų knarkimo, raugėjimo ar kitų blogų įpročių, būtų geriausia, kad tai iškiltų į paviršių dar iki santuokos.

7. Pažaisti žaidimą „ar tu kada nors..?“

Nei viena santuoka neišstovi ant paslapčių pamato, tad privalote jau dabar atskleisti visas kortas. Pasakykite viską, ką privalote pasakyti. Jeigu susituoksite neatskleidę didelės paslapties iš praeities, tai taps rimtu trukdžiu bendrai laimei.

8. Atskirai praleisti vakarus

Santuokoje labai didelis vaidmuo tenka kompromisams, tad privalote įsitikinti, kad turėsite laiko sau. Išeikite pavakaroti be antrosios pusės ir pažiūrėkite, kaip abu į tai reaguosite. Jeigu iškils pavydo ir nesaugumo problemos, būtina viską išsiaiškinti dar prieš tai, kai įsipareigosite vienas kitam visam gyvenimui.

9. Iš visos širdies atsiprašyti

Privalote žinoti, kaip atsiprašyti. Privalote užtikrinti savo antrąją pusę, kad esate iš tų žmonių, kurie suklydę moka nuoširdžiai atsiprašyti. Patikėkite, taip užsitarnausite tikrą ir didelę pagarbą.

10. Jeigu nesutinkate, laikytis savo nuomonės

Taip pat privalote savo mylimam žmogui parodyti, kad turite savo požiūrį ir jį ginsite. Žinoma, privalote leistis į kompromisus, tačiau nei vienas nenori būti su žmogumi, kuris visada nusileidžia. Ir vėl kalba eina apie pagarbą.

11. Suprasti savo antrosios pusės gyvenimo tikslus

Jeigu nežinote tų tikslų, paklauskite. Tuoktis galima tik tada, kai abu žinote, ko norite iš gyvenimo kiekvienas ir kaip pora. Ir prisiminkite, kad nors nei viena santuoka neapsieina be abiejų pusių aukojimosi, savo svajonių atsisakyti negalima.

12. Aptarti vaikų vardus

Net neįsivaizduojate, kokie skirtingi požiūriai įmanomi iškilus būtinybei rinkti vaikams vardus.

13. Kartu apsipirkti maisto prekių parduotuvėje

Juk nenorite būti viena iš tų porų, kurios rimtai susipyksta maisto prekių parduotuvėje. Tai įtampą keliantis užsiėmimas, tad išbandykite save ir pažiūrėkite, kaip abiem sekasi kartu apsipirkti.

14. Patyrinėti vienas kito seksualumą

Nors seksas nėra santykių esmė, tačiau jis pakankamai svarbus. Dabar yra XXI amžius, tad net jeigu esate iš tų porų, kurios iki santuokos nusprendžia neturėti lytinių santykių, privalote bent jau apie tai pakalbėti. Jeigu esate seksualiai nesuderinami, patikėkite, santuokoje kils nemažai įtampos.

15. Kartu atostogauti

Atostogų planavimo sunkumai užima antrą vietą po vestuvių planavimo. Jeigu prieš tai neatliksite namų darbų, patikėkite, atostogos gali virsti košmaru. Atostogos gali virsti viena romantiškiausių patirčių arba viena košmariškiausių. Pasitikrinkite, kuriai kategorijai priklausote jūs dar prieš tai, kai leisitės į svarbiausias savo gyvenimo atostogas – medaus mėnesį.

16. Kartu pagyventi

Nebūtinai turite gyventi nuolat, pakaks bent savaitgaliais. Nes būtent kartu gyvendami savo būsimą vyrą ar būsimą žmoną pažinsite iš tikrųjų. Pamatysite visas gerąsias ir blogąsias vienas kito savybes. Būtent apie tai jums kalbės santuokos ceremonijos metu – jūs sutinkate su visu tuo. Jeigu kartu gyventi jums seksis, jeigu tai nesutrukdys toliau puoselėti vienas kitam šiltus jausmus, galite dabar pat bėgti pirkti vestuvinių žiedų.

17. Išsiaiškinti savo antrosios pusės požiūrį į skyrybas

Na, žinote, dėl viso pikto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)