„Baltic Chain Tour“ lenktynėse, kurioms suteikta Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) 2.2 kategorija, startuoja dvi Lietuvos komandos – šalies rinktinė ir „Top Team-Ultrabike“ ekipa.

Olimpinio čempiono Artūro Kaspučio vadovaujamai Lietuvos rinktinei atstovauja Egidijus Juodvalkis, Gediminas Kaupas, Žydrūnas Savickas, Raimondas Rumšas jaunesnysis, Paulius Šiškevičius ir Arūnas Lendelis.

„Į šalies rinktinę subūrėme gana jaunus dviratininkus. R. Rumšas ir A. Lendelis šiose lenktynėse startuoja pirmą kartą. Tikiuosi, kad jie šiose varžybose pasisems daug patirties. Labai norėjau, kad lenktynėse dalyvautų Ramūnas Navardauskas, bet jo šį kartą nebus. Manau, kad Ramūnas rinktinėje būtų puikiai atlikęs žaidžiančio trenerio vaidmenį“, - sakė A. Kasputis.

„Top Team-Ultrabike“ komandos, kuriai vadovauja Marius Bernatonis, marškinėlius šiose lenktynėse vilki Tomas Vaitkus, Airidas Videika, Mykolas Račiūnas, Elijus Čivilis, Deividas Vileniškis ir Jonas Ališauskas. Naujosios Zelandijos komandai „CCT p/b Champion“ atstovauja Darijus Džervus.

Ž. Savickas ir D. Džervus šiose lenktynėse dalyvauja penktą, o 2014 metų Lietuvos čempionas P. Šiškevičius ir G. Kaupas - trečią kartą.

Varžybose dalyvauja 17 komandų iš 12-os šalių. Iš viso užregistruoti 98 dviratininkai.

Pirmą varžybų dieną dviratininkai iš Talino į Pernu įveiks 170 km. Trečiadienį varžybų dalyviai važiuos iš Pernu į Valgą (193 km), kur ketvirtadienį prasidės ir baigsis trečias etapas (180 km). Paskutinę varžybų dieną lenktynių karavanas užsuks į Latvijos miestus Valmierą ir Smiltenę.

Iš pradžių visose trijose Baltijos šalyse buvo planuota surengti po du šių lenktynių etapus ir visas išlaidas dalinti į tris dalis. Latviams atsisakius organizuoti savo etapus, estams ir lietuviams gerokai padidėjo finansinė našta. Susiklosčius tokiai situacijai, savo etapus rengti atsisakė ir Lietuvos dviračių sporto federacija.

Pirmas „Baltic Chain Tour“ lenktynes 2011 metais laimėjo estas Erkis Putsepas, antras – lietuvis Gediminas Bagdonas, trečias – vokietis Philippas Walslebenas, o ketvirtas - olandas Mathieu van der Poelis. Užpernai šiose lenktynėse trečią vietą užėmė Ž. Savickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)