Lietuvos futbolo federacijos (LFF) sąžiningo žaidimo pareigūnas Gerhardas Dunauskas ir rungtynių inspektorius Algimantas Galminas teisėjo Donato Šimėno stabdyti žaidimą paprašė antro kėlinio viduryje.

Tuo metu dviejų greitų įvarčių persvarą išbarsčiusi „Kruoja“ jau atsiliko nuo paskutinę vietą A lygoje užimančių varžovų 2:3.

Į skubų pasitarimą prie šoninės linijos buvo iškviesti ne tik abiejų komandų treneriai, bet ir trys „Kruojos“ gynėjai: ukrainietis Maksimas Adamenka, Arnas Mikaitis ir Alfredas Skroblas. Po trijų minučių mačas buvo pratęstas, o rezultatas iki finalinio švilpuko nebepakito.

„Pakvietėme įtartinus žaidėjus, pasakėme, kad pagal turimą informaciją ir pagal veiksmus šios rungtynės neatrodo švarios, ir paklausėme, ar jie tikrai elgiasi pagal sąžiningo žaidimo principus. Žaidėjai, žinoma, visi patikino, kad taip ir daro. Tada pratęsėme rungtynes. Manau, jog tai padarė teigiamą poveikį, žaidėjai pajuto, kad yra stebimi. Bent jau keistų įvarčių daugiau nebebuvo“, – DELFI pasakojo A. Galminas.

Rungtynių inspektoriaus teigimu, dar prieš dvikovos pradžią G. Dunauskas pranešė turintis informacijos apie galimus susitarimus dėl rungtynių baigties. Netgi svarstyta galimybė perkelti mačą į rezervinę dieną.

Apie kilusius įtarimus buvo įspėti ir komandų treneriai bei aikštės teisėjas. Nepaisant sankcijų grėsmės, akistata vyko lyg pagal iš anksto rašytą scenarijų.

„Kruojai“ pirmaujant 2:0, staiga kilo statymų už „Šiauliams“ palankų rezultatą banga. Ypač daug lažintasi už trečią „Šiaulių“ įvartį. Statė ir už dar didesnį rezultatą, todėl mes prevenciškai sustabdėme rungtynes. Jei vyksta tokie dalykai, kito kelio nėra“, – sakė A. Galminas.

Po mačo rankomis skėsčiojo net ir „Kruojos“ vairininkas Nikolajus Trubačiovas, ugnį nukreipęs į savo auklėtinius.

„Net nežinau, ką kalbėti tokioje situacijoje. Ypač paskutiniai du praleisti įvarčiai yra tokie neįprasti. Bet kuris futbole nusimanantis žmogus nesuprastų, kas nutiko, todėl belieka pasveikinti svečių komandą su pergale. Rytoj nagrinėsime tuos momentus su klubo prezidentu ir darysime išvadas“, – savo komandai grūmojo specialistas.

Bet grūmoja pakruojiškiams ne tik jie patys: dėl galimai sutartų rungtynių LFF pradėjo oficialų tyrimą.

Inspektoriaus pokalbis su žaidėjais vaizdo įraše – nuo 1:29:20 val.:

Lažybų šleifas paskui praėjusio sezono Lietuvos vicečempionų klubą driekiasi jau ne vienerius metus, bet šiemet skandalų kilo kaip niekad daug.

Gegužės pabaigoje kilus įtarimams dėl dalyvavimo lažybose buvo pavėlinta rungtynių, kuriose „Kruoja“ susitiko tais pačiais „Šiauliais“, pradžia.

Kiek anksčiau LFF drausmės komitetas oficialiai nubaudė „Kruoją“ dėl sporto etiką ir sąžiningo žaidimo principus pažeidžiančio elgesio.

Iš visų LFF vykdomų varžybų trims mėnesiams tuomet buvo diskvalifikuoti nigerietis Prince'as Etuwe, Portugalijos pilietybę turintis Eldonas Maquemba, brazilas Felipe Gomesas, buvęs komandos vyriausiasis treneris iš Portugalijos Divaldo Alvešas ir jo tautietis vartininkų treneris Bruno Ribeiro.

Dar vienas „Kruojos“ žaidėjas – gynėjas Valdas Pocevičius – atsipirko trumpesne diskvalifikacija, o Pakruojo klubas – 2 tūkst. eurų pinigine bauda.

Sankcijos skirtos atlikus tyrimą dėl balandžio 28 d. vykusių „Kruojos“ rungtynių su Marijampolės „Sūduva“, kuriose atbulomis kojomis gynęsi pakruojiškiai pralaimėjo 0:3.

Perspėjimų apie prastą Pakruojo ekipos reputaciją sulaukė ir UEFA, bet pastaroji leido „Kruojai“ liepą dalyvauti Europos lygos atrankoje. Ir čia neapsieita be gėdingos istorijos: namuose Balstogės „Jagiellonia“ klubui nusileidę 0:1, išvykoje pakruojiškiai buvo sutrypti net 0:8. Rungtynes Lenkijoje stebėję futbolo aistruoliai tuomet taip pat puse lūpų kalbėjo apie nesuvokiamą „Kruojos“ žaidimą gynyboje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)