Tarp vyrų Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionais tapo Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius, finale 2:1 (18:21, 21:18, 15:13) nugalėję praėjusių metų šalies čempionus Luką Každailį ir Arną Rumševičių.

Visos šios keturios komandos ir sudarys Lietuvos paplūdimio tinklinio rinktinę, kuri rugsėjo 5-6 dienomis Vilniuje žais Europos kontinentinės taurės IV etapo varžybose.

Mažajame finale vilniečiai Andrius Gaidys su Pauliumi Matuliu iškovojo bronzos medalius, 2:0 (21:12, 21:19) nugalėję šiauliečius Martyną Miliuką ir Arūną Kirsnį. Moterų rungtynėse dėl trečios vietos Vytenė Vitkauskaitė (Kaunas) ir Karolė Virbickaitė (Vilnius) 2:0 (21:17, 21:18) įveikė vilnietes Iriną Zobniną bei Urtę Andriukaitytę.

Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas po apdovanojimų kalbėjo: „Vyrų varžybose į pirmą trejetą pateko tos komandos, kurios ir turėjo patekti. Smagu, kad A. Vasiljevas grįžo į paplūdimio tinklinį ir demonstruoja gerą formą. Vilniečių pergalė finale parodo, kad mes turime ne vieną, o dvi lygias vyrų komandas, kurios galės atstovauti Lietuvai svarbiose Kontinentinės taurės varžybose. Moterų varžybose pirmą ketvertuką būčiau galėjęs įvardinti dar prieš čempionatą. Ievos ir Monikos pergalė nestebina, o sidabro medalius iš trijų likusių apylygių porų iškovojo I. Kazūraitytė ir V. Makauskaitė, nes jos šį kartą labiausiai to norėjo. Manau, teisinga yra tai, kad pirmąsias dvi vietas Lietuvos čempionate pelniusios komandos drauge iškovojo teisę atstovauti Lietuvai Kontinentinės taurės varžybose.“

LTF prezidento mintims pritarė ir pačios sidabro medalininkės. Geriausia 2014 m. Lietuvos tinklinio čempionato žaidėja V. Makauskaitė ir jos partnerė I. Kazūraitytė po finalo kalbėjo: „Mūsų svarbiausios rungtynės vyko pusfinalyje, be galo norėjome jį laimėti ir patekti į finalą. Finale norai buvo taip pat dideli, bet matyt mes pačios iš tiesų nepatikėjome, kad galime konkuruoti su Ieva ir Monika. Labai džiaugiamės patekusios į Lietuvos paplūdimio tinklinio rinktinę ir į Kontinentinės taurės varžybas, stengsimės kuo geriau joms pasiruošti“.

Šių metų Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionas A. Vasiljevas tokį titulą pelnė jau antrą kartą – 2012 metais drauge su partneriu Andžejumi Savostenoku jis taip pat iškovojo aukso medalius.

„Finale tikėjome rimtos kovos ir buvome jai pasiruošę. Visai neseniai pralaimėjome Arnui su Luku „Flamingo Volley“ organizuotame turnyre, po to padarėme išvadas, pakoregavome savo žaidimą. Dabar ruošimės Kontinentinės taurės varžyboms, tikimės bendrų visos rinktinės treniruočių. Man labai patinka paplūdimio tinklinis, mielai rinkčiausi žaisti tik ant smėlio, bet tam komandai būtina turėti rėmėjų“, - kalbėjo A. Vasiljevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją