Vairuotojai Lenkijos Gdansko miesto aplinkkelio sankryžoje išgirdę policijos sireną, sustojo praleisti skubančių pareigūnų. Tačiau tai ką jie išvydo, gerokai nustebino liudininkus ir privertė diskutuoti apie vietos policijos savikontrolę.

Viename iš stabtelėjusių automobilių sumontuotas vaizdo registratorius užfiksavo, kaip prie sankryžos priartėjęs pareigūnas, važiuodamas motociklo su įjungtu garsiniu signalu, sumažino greitį ir... Ir visų nuostabai lyg kelių erelis suktelėjo greičio rankenėlę taip smagiai, kad toliau nuvažiavo ant vieno rato.

Lenkijoje, kaip ir Lietuvoje, motociklininkai yra baudžiami dėl chuliganiško motociklo vairavimo, važiuojant ant vieno rato. Tad vadovaujantis lotyniška sentencija, galima tik pasakyti, kad kas leidžiama Jupiteriui, tas neleidžiama jaučiui.

Žinoma, policininką galima pagirti, kad triuką jis atliko profesionaliai – ne veltui motociklus vairuojantys pareigūnai intensyviai tobulina savo įgūdžius. Bet visgi toks „pasirodymas“ labiau tinkamas pergalingai „Moto GP“ etape finišavusiam lenktynininkui, o ne pareigas atliekančiam pareigūnui. Tuo labiau, kad toks manevras greičio neprideda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)