Brazilijos futbolo čempionato rungtynėse „Sao Paolo“ klubui atstovaujantis R. Ceni pelnė 130-ą įvartį savo karjeroje, kai realizavo 11 metrų baudinį, skirtą į „Figueirense“ ekipos vartus.

Pirmo kėlinio viduryje 42-ejų metų R. Ceni šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į priešingą kampą, negu spėjo varžovų vartininkas. Tai buvo antras mačo įvartis, o „Sao Paolo“ iškovojo pergalę rezultatu 2:0.

2015 metų sezone R. Ceni sužaidė 42-ejas rungtynes ir pelnė 7 įvarčius po baudos smūgių ir baudinių. Iš viso per savo karjerą brazilas sužaidė 1245 susitikimus ir įmušė 130 įvarčių. Jį tarptautinė futbolo federacija (FIFA) yra pripažinusi rezultatyviausiu futbolo vartininku pasaulyje.

Manoma, kad 2015 metais R. Ceni baigs futbolininko karjerą.

2014 metais brazilas pagerino dar vieną pasaulio rekordą. Jis, kartu su „Sao Paolo“ klubu, yra iškovojęs net 600 pergalių.

Ankstesnis pasiekimas priklausė valui Ryanui Giggsui ir „Manchester United“ klubui - 589 pergalės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)