„Tai jau beveik maksimumas, kiek laivų galima priimti vienu metu. Galėtume priimti keturis, jei būtų nedideli. Tokios mūsų galimybės, nes į didžiuosius uostus kol kas nesilygiuojame“, – teigė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Klaipėdos centriniame terminale prisišvartavo jau antrą kartą uostamiestyje šį sezoną besilankantis kruizinis laineris „Nautica“, kuriuo atvyko 675 turistai.

Paskui jį į uostą įplaukė „Crystal Cruises“ linijoms priklausantis laineris „Crystal Syphony“, kurio ilgis 238 m. Juo į Klaipėdą atvyko 881 turistas iš 36 pasaulio šalių. Didžioji dauguma šio laivo keleivių – svečiai iš JAV, Singapūro, Tailando, Kinijos. Šis laivas prisišvartavo Kruizinių laivų terminale.

Kruizinis laineris „Berlin“, į uostamiestį atplaukęs ketvirtadienio popietę, prisišvartavo Klaipėdos centriniame terminale. Tai – pirmą kartą Klaipėdoje besilankantis 139,30 m ilgio laivas, kuriuo atvyko 372 turistai iš Vokietijos.

„Gerai, kad šįkart atvykę laivai yra tokie skirtingi ir savo dydžiu, ir turistais. Todėl pavyko viską sudėlioti taip, kad niekam nekiltų problemų. Tačiau, pavyzdžiui, jei vienu metu į Klaipėdą atplauktų keli kruiziniai laivai, kuriais daugiausia keliautų vokiškai kalbantys turistai, pristigtume gidų. Dabar gerai, jog vienas laivas yra anglakalbių turistų, o kiti – vokiečių, tačiau šie laivai nėra dideli, todėl ir gidų ekskursijoms užteko“, – apie galima problemas pasakojo R. Savickienė.

Problema, anot jos, yra ir ta, kad jei į Klaipėdą atplauktų daugiau turistų, pritrūktų ir tinkamų autobusų juos vežti į lankytinas vietas. Be to, ir jose gali susidaryti spūstys, nes lankytinų vietų nėra labai daug: Kuršių nerija, Palanga, Ventės ragas, Klaipėda.

„Nepaisant visko, džiaugiamės, jog kruizinė laivyba mūsų uoste populiarėja. Kitų metų prognozės taip pat neblogos. Turistai mūsų šalyje ne tik palieka pinigų, bet taip garsinamas ir Klaipėdos, Lietuvos vardas. Todėl ir dirbame tam, kad tų laivų ir turistų būtų dar daugiau, tam ir esame, kad spręstume visas problemas“, – teigė R. Savickienė.

Šiemet per sezoną į Klaipėdą atplauks 53 kruiziniai laivai, panašiai tiek jų į Lietuvos uostamiestį turi užsukti ir kitais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)