Apie tai ketvirtadienį informavo rinktinės atstovas spaudai Linas Kunigėlis.

„J. Valančiūnui viskas gerai. Nereikėjo net medicininių tyrimų, grįžęs po rungtynių į Kauną jau jautėsi puikiai“, – pranešė jis.

Primename, kad pirmą kartą šią vasarą draugiškose Lietuvos komandos rungtynėse į aikštę išbėgęs vidurio puolėjas trečiadienį buvo priverstas baigti pasirodymą anksčiau laiko. Ketvirto kėlinio viduryje pašokęs kovoti dėl atšokusio kamuolio uteniškis nesėkmingai nusileido ant parketo ir išsitiesė susiėmęs už kojos.

„Net pats nesupratau, kaip paslydau. Išėjo pirmas špagatas gyvenime, – humoro jausmo neprarado J. Valančiūnas, pelnęs 14 taškų ir atkovojęs 10 kamuolių. – Viskas normaliai, nieko smarkaus neįvyko“.

Laimei, kirkšnį slidžioje aikštėje pasitempusiam aukštaūgiui šis susižeidimas nepridarys nemalonumų prieš artėjantį Europos čempionatą.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamas varžybas J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Prieš pirmenybes lietuviai sužais 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyks Lietuvoje.

Visų Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių grafikas:

Liepos 29 d. (Klaipėda) Lietuva – Australija 80:68.

Liepos 31 d. (Šiauliai) Lietuva – Australija 92:85.

Rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija 78:71.

Rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija 86:71.

Rugpjūčio 17 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Turkija

Rugpjūčio 18 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Makedonija

Rugpjūčio 19 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Kroatija

Rugpjūčio 27 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Turkija

Rugpjūčio 28 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Olandija

Rugpjūčio 29 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Graikija.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-6 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinės atrankos varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)