Ateityje ūkininkai norėtų vystyti daugiau veiklų - įkurti jaučio muziejų, pasiūlyti turistams pramogą paarti jaučiais žemę patiems ir kitokių įdomybių.

Sodybos šeimininkas Petras pasakoja kaime gyvenantis penkerius metus, o jo žmona Lina, kilusi iš Kauno, į Ignalinos rajone esantį kaimą Antalksnė persikėlė prieš maždaug metus. Ji sako mieste nuolat pavargdavusi nuo triukšmo, purvo, žmonių, todėl gyvenimas arti gamtos ją visada viliojo. Tačiau moteris neslepia net neįsivaizdavusi, kaip žmonės provincijoje gyvena, ką ten veikia ir tik pati čia persikėlusi atrado, koks įdomus čia gali būti gyvenimas, tačiau reikia ne sėdėti rankas sudėjus, o dirbti.

Apie savo gyvenimą kaime ir laikomus neįprastus augintinius bei sugalvotą pramogą poilsiautojams Petras ir Lina sutiko papasakoti DELFI skaitytojams vaizdo reportaže. Kviečiame žiūrėti.

Vyriausybė yra patvirtinusi Nacionalinės pažangos programą (NPP), kuri nubrėžia valstybės vystymosi žingsnius 2014–2020 metams. Vienas iš NPP programos tikslų – užtikrinti tolygią, tvarią ir į skirtumų mažinimą orientuotą regionų plėtrą. Regionų plėtra glaudžiai siejasi su kaimuose vystomais verslais, kurie kuria naujas darbo vietus ir neša pridėtinę vertę visai visuomenei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)