20 cm. skersmens tortui arba 12 keksiukų reikės:

Biskvitui:

60-70 g sviesto
3-4 v.š. cukraus
2 kiaušiniai
50-60 g miltų
1 a.š. sodos
2 v.š. citrinos sulčių
šviežiai nutarkuotos citrinos žievelės
žiupsnis druskos

Mėlynių putėsiams:

500 ml mėlynių
200 ml grietinės / natūralaus jogurto
150 ml grietinėlės (35-36 proc.)
3 v.š. cukraus pudros
3 v.š. šalto vandens
1 v.š. želatinos

Aviečių putėsiams:

500 ml aviečių
200 ml grietinės / natūralaus jogurto
150 ml grietinėlės
3 v.š. cukraus pudros
3 v.š. vandens
1 v.š. želatinos

Papuošimui:

50-70 ml grietinėlės (35-36 proc.)
šilauogių

Pirmiausiai paruoškite biskvitinį pagrindą. Sviestą ištirpinkite su cukrumi, druska ir tarkuota citrinos žievele (maždaug pusės citrinos). Palikite atvėsti. Įmuškite ir gerai išmaišykite du kiaušinius. Įdėkite citrinos sultimis nugesintą sodą. Dar kartą gerai išmaišykite. Galiausiai įberkite miltų ir vėl išmaišykite.

Perpilkite tešlą (ji turi būti ganėtinai tiršta) į kepimo popieriumi nuklotą kepimo formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (180 laipsnių C) apie 15-20 minučių, kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis bus sausas. Išimkite iš orkaitės ir leiskite biskvitui atvėsti.

Tiek mėlynių, tiek aviečių putėsiai gaminami vienodai. Uogos sutrinamos ir pertrinamos per sietelį. Sumaišomos su 2 v.š. cukraus pudros ir ant labai silpnos ugnies pakaitinamos – nereikia, kad užvirtų, tik kad sušiltų. Į uogas supilami išbrinkyta želatina (prieš kaitinant uogas, užpilama vandeniu) ir gerai išmaišoma. Galiausiai į mišinį įmaišoma grietinės ir leidžiama atvėsti.

Kai mišinys atvėsta, į jį atsargiai įmaišoma su likusia cukraus pudra plakta grietinėlė.
Kai biskvitas atvėsta, ant jo reikia supilti putėsius. Pirma mėlynių ir palikti bent porai valandų šaltai šaldytuve, tada aviečių ir taip pat palikti bent porą valandų šaldytuve.

Tortą galima puošti plakta grietinėle ir šilauogėmis. Skanaus!

Beje, su ta pačia receptūra galima daryti ne tik tortus, bet ir pyragaičius. Kepti keksiukus, o tada iš jų išpjauti norimos formos sluoksniuotus pyragaičius.

Vitalija

****************************

Šį sekmadienį bus švenčiama restoranų diena, kurioje visi norintys gali išbandyti save naujame amplua - vienai dienai kur nors atidaryti savo restoraną. Jeigu esate Vitalijos receptų gerbėjas, kviečiame apsilankyti jos restorane.
Šaltinis
Temos
feastofguiltypleasures.blogspot.com
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)