Apie savo startus Kazanėje, sporto psichologiją, plaukimo technikos niuansus, būsimą Rio olimpiadą, stovyklą Aruboje, norą baigti karjerą pasaulio rekordus, santykius su konkurente Julija Jefimova, bendravimą su kitomis varžovėmis, atostogų planus, gyvenimą Didžioje Britanijoje, savo retą laisvalaikį ir širdies draugą 18-metė R. Meilutytė ir pasakojo DELFI skaitytojams.

„Nesijaučiu, kad labai labai nepasisekė“, - savo rezultatus Kazanėje komentavo pasaulio vicečempionė. - Buvo klaidelių, jas analizuosime ir ištaisysime.“

Pati Rūta po startų Rusijoje prisipažino, kad takelyje trukdė „užsimalimas“? Ką tai reiškia?

„Kai per daug stengiesi ir grybšnis tampa neefektyvus. Pradedi malti rankomis, kaip vėjo malūnas vandenyje ir niekur nejudi. Fiziškai negali palaikyti to tempo ilgai“, - terminą DELFI skaitytojams paaiškino plaukikė.

Daugelis po varžybų Kazanėje svarstė, ar nereikėtų Lietuvos plaukimo rinktinei psichologo.

Sporto psichologija - ne naujas dalykas. Mes esame su jais susidūrę. Reikia žmogaus iš šalies, su kuriuo galėtum pasikalbėti ne tik apie sportą. Tai - padeda“, - sakė R. Meilutytė, pati neatsisakanti ketinimo ateityje sieti gyvenimą su psichologija. - Noras (toks) visada buvo Tai - mane domina.“

DELFI skaitytojai domėjosi, ar po nelabai sėkmingų sartų Lietuvos plaukimo žvaigždei nebūna noro mesti sportą?

„Būna kiekvienai, kai galvoji, kad man jau užteks. Bet tos mintys greitai praeina. Aš labai myliu savo sportą. Kol man sekasi, tol plauksiu“, - atviravo kaunietė.

Artėjančioje Rio olimpiadoje R. Meilutytė gali jausti dar didesnę įtampą ir atsakomybę.

„Ne, tam dirbame kiekvieną dieną. Turi būti pasiruošęs psichologiškai ir fiziškai. Treniruočių prasme prieš olimpiadą niekas nesikeis. Iki olimpiados būsiu Didžiojoje Britanijoje.“

R. Meilutytės santykiai su J. Jefimova dažnai patenka į žiniasklaidos priemonių pirmas antraštes. Ar klausimai apie rusę tokie pat nenorimi, kaip apie Britanijos pilietybę?

„Nesijaučiu klausiama blogai. Jei klausia, stengiuosi atsakyti. Apie kitus žmones reikia kuo mažiau komentuoti. Po 100 metrų finišo buvau nusivylusi. Tačiau kiekvieną varžovę reikia gerbti. Švedė Johansson - mano draugė, todėl smagu, kad jai pasisekė (50 m krūtine rungtyje - DELFI)“, - kalbėjo R. Meilutytė, priminusi, kad J. Jefimova mūsiškei dar negrąžino 2013 metais Europos čempionate Danijoje nesąžiningai iškovotus medalius. - Stengiuosi neskaityti spaudos ta tema. Būna aš pati ką pasakau, o parašo kitaip. Prideda 100 kartų... Kartais tik pasijuoki.“

DELFI skaitytojai nuoširdžiai stebėjosi R. Meilutytės branda, solidumu ir diplomatiškumu, bendraujant viešai. Kas 18-metę merginą to išmokė?

„Turėjau gerų pavyzdžių“, - paslaptinga liko Rūta, taip pat pritarusi, kad dėl sporto kenčia jos mokslai. - Mokslai kenčia. Stengiuosi nueiti į visas pamokas, atsiskaityti. Stengiuosi suderinti, o mokytojai labai padeda.“

Ketvirtadienį (rugpjūčio 13 d.) R. Meilutytė išvyksta į Arubos salą Karibuose.

„Prieš olimpiadą ten treniruosimės, todėl prieš metus vykstame pažiūrėti baseinus, (patikrinti) vandens temperatūrą, bazes. Bus šiek tiek poilsio ir treniruočių“, - išvykos tikslą paaiškino plaukikė.

O kur norėtų olimpinė čempionė praleisti tikras atostogas?

„Norėčiau - JAV. Niekada nebuvusi. Norėčiau ten pakeliauti. Dar norėčiau į Malaiziją, į tą pusę. Japonijoje, Malaizijoje ir Singapūre turiu daug gerbėjų. Man smagu įšokti į viešbučio baseiną ir tuoj pat išlipti. Man patinka jūra, nors prie Baltijos seniai buvau“, - kalbėjo R. Meilutytė, prasitarusi, kad svetur labiausiai pasiilgsta močiutės maisto, sūrelių.

Išsamaus ir įdomaus pokalbio pabaigoje smalsūs DELFI skaitytojai teiravosi ir apie Rūtos širdies draugus, ir apie laisvalaikį Plimute (D. Britanija).

„Draugai?“, - daugiskaita pralinksmino vieną geriausių šalies sportininkų. - Neturiu kol kas draugo. Po olimpiados. Nėra daug to laisvalaikio. Treniruojamės nuo pirmadienio iki šeštadienio, taigi poilsiui lieka pusantros dienos. Mažai laiko pailsėti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (295)