Japonologė baigė Vilniaus universiteto orientalistikos centro „Lyginamųjų Azijos studijų programą“, stažavosi Japonijoje, turi daugiau nei 10 - ties metų japonų kalbos mokymo patirtį. Šiuo metu vadovauja Japonijos agentūrai „Yukari“, kur visi, nuo mažiausių vaikučių iki solidžių verslininkų, gali įvairias būdais susipažinti su Japonija: išmokti japonų kalbą, prisiliesti prie kultūros, sukurti japoniškų rankdarbių, suprasti japoniško etiketo subtilybes ir netgi atrasti savo „takelį" į Japoniją.

- Kuo ši paroda svarbi Lietuvai Jūsų akimis?

- Manau, kad tai yra vienas iš didžiausių Japonijos kultūros renginių, vyksiančių Lietuvoje. Svarbu tai, kad atvyksta daugybė menininkų iš Japonijos ir kitų šalių - lietuviai turės galimybę pamatyti kokybišką Japonijos kultūros parodą, kurią pristatys savo srities profesionalai iš daugiau nei 20 – ies pasaulio šalių.

Taip pat neturėtume pamiršti, kad paroda labai svarbi ir patiems lietuvių kilmės menininkams – dauguma lankytojų susipažins ir su tuo, ką Lietuva turi susijusio su japonų kultūra: organizacijos, pavieniai menininkai ir jų veikla.

- Paroda vyksta jau ne pirmus metus, praėjusiuose festivaliuose didelis dėmesys buvo atkreiptas į šeimas, jaunimą, moksleivius. Ar šiais metais galima tikėtis kažko panašaus?

- Šiais metais renginyje įdiegta svarbi naujovė – viso festivalio metu veiks „vaikų kampelis“. Tai vieta, kurioje tėvai galės saugiai palikti savo atžalas žaisti japoniškus žaidimus, žiūrėti japonišką animaciją, klausytis pažintinių paskaitėlių ir daug japonų kultūros sričių išbandyti patys praktiniuose užsiėmimuose. Tuo metu tėvai galės ramiai apžiūrėti tai, kas jiems aktualu.

„Vaikų kampelį“ organizuoja agentūra YUKARI, kuri užsiima ir vaikų edukacija – moko juos japonų kalbos, tradicinės kultūros, organizuoja vaikų vasaros stovyklas, taip pat KYUMEIKAN KENDO mokykla, kuri tęsia senosios Japonijos kovos meno su kardais – kendo - tradicijas Lietuvoje. Manome, kad tėvai renginio metu galės būti ramūs dėl savo vaikų, o ir jie apie Japoniją sužinos daug naujo.

- Ką šiame renginyje žadate pristatyti?

- Šį kartą turėsime stendą, kuriame pristatysime savo veiklą, rudens renginių ciklą, kalbos kursus – stende vyks netgi keli konkursai. Stendo svečiai taip pat galės pasigrožėti ir sukurtais japoniškais rankdarbiais. Besidomintiems tradiciniais japoniškais drabužiais turėtų būti aktualus ir mūsų kimono pristatymas, kurio metu sužinosite apie kimono stilių, raštų įvairovę bei reikšmę, šio subtilaus rūbo dėvėjimo ypatumus, turėsite galimybę stebėti, kaip rišamas kimono diržas - obi.

- Ką norėtumėte palinkėti tiems, kurie žada apsilankyti šiame festivalyje?

- Prieš einant į šį renginį, tiesiog būtina pasidomėti programa, rasti sau įdomiausias temas. Festivalio metu vyks be galo daug kūrybinių dirbtuvių, paskaitų ir pristatymų - tikimės, kad kiekvienas lankytojas atras ir sužinos tai, kas jam įdomu bei aktualu. Todėl linkiu pasisemti iš šio festivalio kuo daugiau žinių apie Japonijos kultūros subtilybes.

**************

2015 m. rugsėjo 4-6 dienomis Vilniuje, LITEXPO parodų rūmuose vyks 31-asis Europos Bonsai Asociacijos (EBA) ir Europos Suiseki Asociacijos (ESA) kongresas bei Japonijos menų festivalis. Kviečiame atvykti!


Pagrindinės parodos temos: bonsai, suiseki, Japonijos kardai, kimono, kaligrafija, sumi-e, japoniškų sodų, kraštovaizdžio architektūra, interjero dizainas, tapyba ant kriauklių, Noh (teatro kaukės), haiku poezija, arbatos gėrimo ceremonija, japoniška keramika bei tapyba. Taip pat ikebana, Japonijos džiazas, tradicinė japonų muzika, suši gaminimo paslaptys, įvairūs kovos menai. Kongrese apsilankys daugiau nei 35 menininkai iš viso pasaulio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją