Didžiausios Kinijos prekybos partnerės – JAV – akcijų rinkos taip pat neigiamai reagavo į esančią situaciją, S&P 500 indeksui krentant -0,96 proc., o Dow Jones susitraukiant -1,21 proc. Kompiuterių komponentus gaminanti „Micron Technology Inc.“ vakar smuko beveik 5 proc., nes investuotojai baiminasi dėl pajamų. Bendrovė yra nurodžiusi, kad per 2014 metus net 41 proc. iš visų pajamų buvo sugeneruotas būtent Kinijoje. Kita modernių technologijų gamintoja „Apple Inc.“ vakar smuko 5,2 proc., nurodant, kad antrąjį ketvirtį pajamos iš Kinijos sudarė 27 proc. Šiandien prie svarbesnių naujienų galime priskirti euro zonos pramonės produkcijos indekso pokytį, kuris prognozuojama susitrauks 0,1 proc.,

Valiutų rinkos

Vakar dieną EUR/USD valiutų santykis pakilo iki 1,1042 lygio. O šiandien toliau matyti euro stiprėjimas prieš JAV dolerį, kursui šeštą dieną iš eilės kylant ir šiandien ryte apsistojant ties 1,1093 riba (6 dienų kilimas +1,95 proc.). Graikija ir jos kreditoriai susitarė dėl sąlygų siekiant gauti papildomą paramą, tačiau tai dar turi būti patvirtinta šalies parlamento. Žinoma, nežymi įtampa dar išsilaikys iki pat balsavimo pabaigos, kuris numatomas prieš rugpjūčio 20 dieną, nes šią dieną yra termino galutinė riba. Iš situacijos atrodo, kad finansinė įtampa senajame žemyne atslūgsta, tokiu būdu eurui stiprėjant prieš kitas valiutas. Tačiau Kinijos valdžios priemonės kelia susirūpinimą, kuris tempia JAV dolerį žemyn prieš eurą. Šiandien Kinijoje buvo paskelbta, kad pramonės produkcijos indeksas liepos mėn. kilo 6 proc. ir tai buvo mažesnis augimas nei prognozuota bei mėnesį prieš. Tai dar kartą patvirtina, kad Kinijos ekonomika patiria tam tikrus sunkumus.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Paskelbti „Vilkyškių pieninė“ liepos mėnesio pardavimai neturėjo įtakos bendrovės akcijos kainai, pastarajai išliekant nepakitusiai ties 1,87 euro už vienetą. Vakar komunalinių paslaugų bendrovė „City Service“ paskelbė, kad yra užbaigtas vienos valstybės ribas peržengiantis jungimasis, šiuo metu beliekant tik laukti, kada bus paskelbta informacija dėl atnaujintos prekybos akcijomis. Antradienį Baltic Benchmark indeksas ėjo prieš Europoje vyraujančias tendencijas, jo vertei išaugant 0,24 proc. Didžiąją dalimi šio indekso stiprėjimą lėmė „Panevėžio statybos trestas“ (+1,98 proc.) ir „Tallinna Kaubamaja Grupp“ (+1,32 proc.). Bendrai vakar dieną investuotojų aktyvumas perkopė 403 tūskt. eurų ir iš šios apyvartos „Tallink Grupp“ (+0,25 proc.) pozicijai teko 124 tūkst. eurų. Trečiadienį „SAF Tehnika“ (+1,0 proc.) yra numačiusi paskelbti 12 mėnesių tarpinę informaciją.