Žarnyno dušas – sena metodika, kurią darome. Nuo hidrokolonoterapijos ji skiriasi tuo, kad žarnyno dušas atliekamas su mineraliniu vandeniu, ne daugiau trijų procedūrų. Išskirtiniais atvejais rekomenduojamos penkios procedūros, ne daugiau dviejų per savaitę.

Procedūros esmė ta, kad dalis žmonių gimę su pailgėjusia riestine žarna, kitiems yra storosios žarnos inervacijos sutrikimai, treti labai kenčia nuo vidurių užkietėjimo. Tokie žmonės atvažiuoja, darosi žarnyno dušą ir mėgaujasi efektu apie pusę metų. Po penkių procedūrų teigiamą efektą galima justi ir visus metus. Tada žmogus visai kitaip gyvena ir jaučiasi – koks gyvenimas, kai kankina vidurių užkietėjimas, o kelionė į tualetą – nelaukiamiausia dienos dalis?“, - retoriškai klausė medikas.

Procedūros metu naudojamas vietoje gaunamas mineralinis vanduo.

„Prieš tai, beje, atliekama valomoji klizma, o tada nuo storosios žarnos daromas plovimas. Specialiu pultu žmogus pats reguliuoja, kiek to mineralinio vandens leisti, kada nustoti. Viskas vyksta su seselės priežiūra, kuri jau informuoja, kada žarnynas jau išsivalė“, - su procedūros proceso supažindino A. Balčius.

Kita populiari užklausa - purvo aplikacijos dantenoms.

„Ji taikoma parodontozei gydyti. Yra suvyniojami specialūs purvo tamponai, jie sterilizuojami ir dedami ant dantenų. Ten jie laikomi apie 10-15 minučių. Tada burna sterilizuojama, išplaunama mineraliniu vandeniu, o dantenos specialaus prietaiso pagalba dar ir pamasažuojamos. Ši procedūra tikrai labai populiari, po jos dantenos labai sustiprėja“, - tikino sanatorijos atstovas.

Purvas, tiesa, naudojamas ne tik dantenų problemoms spręsti.

„Vaginaliniai purvo tamponai naudojami gydant moteriškus susirgimus – į makštį įleidžiama sterilaus purvo, moteriai gulint ant kušetės, purvas dar naudojamas ir išoriškai. Pasinaudojus vaginaliniu tamponu, vėliau viskas iš makšties išplaunama mineraliniu vandeniu.

Ši procedūra naudojama, kai moteris skundžiasi lėtiniais susirgimais, neaiškiais požymiais, makšties sausumui gydyti. Šie tamponai naudojami ir toms, kurioms nesiseka pastoti, kurioms kadaise buvo uždegimai, kurioms reikia mažajam dubeny pagerinti kraujotaką – taip atnešama daugiau maistinių medžiagų ir pašalinami medžiagų skilimo produktai.

Rektaliniai tamponai dažniausiai taikomi vyrams, kuriems yra prostatitas, kurie kažkada yra peršalę ir turi prostatos uždegimo problemų. Principo esmė – šiluma ir kraujotakos gerinimas“, - aiškino A. Balčius.

Jo teigimu, vasarą populiariausi procedūrų kompleksai.

„O daugiausiai dėmesio sulaukia vertikalios vonios. Jų metu atliekami įvairūs pratimai stovint prie sienelės, gelbėjimo ratuose, trapecijose. Jų metu išjudinami visi raumenys, dėmesį atkreipiant į stuburą – stuburą bandoma „ištempti“, kad padidėtų tarpslanksteliniai tarpai, mažiau būtų spaudžiami nervai, gerėtų kraujotaka, vyktų atsistatymo procesai. Procedūra vyksta 34 laipsnių mineralinio vandens baseine ir žmogus ten atlieka visą eilę gydomųjų pratimų – viskas trunka apie pusę valandos. Visi nori šios procedūros“, - teigė A. Balčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)