Užtikrinus vidinę harmoniją, vasarą itin svarbu pasirūpinti ir išoriniu odos sluoksniu – epidermiu. Prastai nuvalytas dieną sukauptas purvas bei prakaito likučiai neleidžia odai kvėpuoti.  Atsikračius sena oda, greičiau pasišalina šlakai, metabolizmo produktai, ląstelės greičiau regeneruojasi, oda išlaiko elastingumą bei jaunatvišką švytėjimą.

Ir nors šiandien galima pasiklysti cheminių priemonių, žadančių kosmetinius stebuklus, gausoje, tinkamą odos valymą (pilingą) galima sėkmingai atlikti ir namie. Juk sveikos ir gražios odos paslaptis – ne kaina, kurią sumokate už kosmetikos priemones, o kasdienė priežiūra.

Mažiausiai kartą per savaitę odą rekomenduojama nušveisti šveitikliu su kietosiomis dalelėmis. Elementarų šveitiklį namų sąlygomis pasigaminsite vos per kelias minutes.

Sumaišykite 200 g įprastos jūros druskos be priedų, žaliosios citrinos sulčių ir pusę šaukštelio stambiai maltų gvazdikėlių, juodųjų pipirų ir cinamono. Įpilkite šimtą gramų vynuogių kauliukų aliejaus ir įlašinkite po du lašus bergamotės ir baziliko eterinių aliejų. Sukamaisiais judesiais įtrinkite šveitiklį pradėdami nuo kojų, palaipsniui judėdami į viršų.

Gaminantis šveitiklį, leiskite sau eksperimentuoti. Svarbu žinoti tik tai, kad bet kurio šveitiklio pagrindu turėtų tapti natūralus produktas, turintis abrazyvinių dalelių – sėklos, kava, cukrus, soda, medus, avižos ir pan.

Štai kitas pavyzdys.

Tiesa, prieš šveisdami odą, sudrėkinkite ją šiltu, šlapiu rankšluosčiu - taip atsivers poros ir ji lengviau išsivalys.

Kiekvieną tokią procedūrą visada užbaikite drėkinančia veido kauke bei jūsų odos tipą geriausiai atspindinčio kremo potepiais.

Jei galite sau tai leisti, kartkartėmis pasilepinkite ir šveičiamaisiais masažais - jų metu ne tik profesionaliai nuvaloma oda, tačiau ir suaktyvinama kraujotakos sistema, pasiekiami ir tie kampeliai, kurie procedūrą atliekant namie yra neprieinami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją