Kol vieni linksmai šnekučiuojasi, kiti naršo pažinčių portaluose ieškodami tinkamos poros. Tūkstančiai laiškų, meilužių paieškos, paslaptys, užgauliojimai, psichologinės problemos, neįtikėtinos istorijos, kurios kartais baigiasi vedybomis – pažinčių svetainių kasdienybė.

Tikisi sudominti ir asmenuke iš tualeto

Dabar žmonės ne tik perka, parduoda, bet ir ieško antrosios pusės ne realiame gyvenime, o įvairiuose pažinčių puslapiuose. Pasak vieno lankomiausių pažinčių portalo atstovės Rūtos Masiliūnaitės, jų svetainė gyvuoja daugiau nei dešimtį metų, o per tą laiką įvyko itin ryškūs pasikeitimai. Žmonės vis daugiau laiko praleidžia prie kompiuterių ekranų, tačiau apsilankymo pažinčių portale tikslas išlieka tas pats: rasti antrąją pusę.

„Džiugu, kad ne tik lietuviams, bet ir kitose šalyse gyvenantiems vyrams ir moterims dabar atsiveria didesnės galimybės rasti antrąją pusę.  Mūsų svetainėje yra turkų, bulgarų, ispanų, norvegų, suomių, danų, kurie norėtų susipažinti su lietuvaitėmis. Prisijungia ir vis daugiau lietuvių, gyvenančių užsienio šalyse. Daug žmonių ieško gyvenimo meilės, nors yra ir vedusių vyrų, kurie ieško draugių slaptiems pasimatymams. Iš tiesų žinome įvairiausių istorijų, kurių nemato paprastas registruotas vartotojas. Darbuotojai net juokauja, kad pagal pažinčių svetainės lankytojų elgesį galima spręsti apie mėnulio fazę“, - šypsojosi R.Masiliūnaitė.

Ieskok.lt svetainėje nuolat dirba 6 profesionalių specialistų komanda, jiems tenka ne tik programuoti, kelti informaciją, bet ir itin atsakingai tikrinti kiekvieną įkeltą nuotrauką, nes, pavyzdžiui per pilnatį, padaugėja nuotraukų, kuriose demonstruojamos vyrų ir moterų grožybės, įkeliama asmenukių darytų net ir tualetuose.

„Mūsų pažinčių svetainė gyvuoja nuo 2003 metų. Anksčiau fotografija, daryta virtuvėje šalia puodų buvo įprasta, o dabar dauguma nuotraukų iš įvairių fotosesijų. Šiuo metu paplitę apnuoginti, ištreniruoti vyrų kūnai ir moterys, besipuikuojančios giliomis iškirptėmis. Darbuotojai kruopščiai tikrina įkeliamus vaizdus, dabar turime daugiau darbo stebėdami ar nuotraukos realios, ar paimtos iš interneto platybių“, - pasakojo Rūta.

Dažnai pažinčių portale užsiregistravę asmenys įkelia keletą fotografijų, tačiau yra rekordų siekiančiųjų. Svetainėje du nariai turi net labai didelį nuotraukų skaičių: 680 ir 641, kai kurie smarkiai atsilieka - įkėlė „tik“ 300 ar 400 fotografijų.

Sulaukia ir skundų, ir padėkų

Administracijai tenka susidurti su įvairiausiomis situacijomis, dažnai sulaukiama skambučių ar žinučių su keisčiausiais klausimais. Kartais klausiama net elementariausių dalykų apie tai, kokį mygtuką reikia spausti, norint atlikti vieną ar kitą veiksmą. Portalo komanda prisimena moterį, kuri rašydavo eilėraščius, vieną jų asmeniškai buvo sukūrusi ir administratorei. Ji sveikindavo darbuotojus per visas šventes ir gan dažnai skambindavo, norėdama pasiteirauti informacijos įvairiausiais klausimais. Pokalbiai su ja visada trukdavo bent apie valandą.

„Būna, kad paskambina norėdami atsisveikinti, nes išsiregistruoja, arba nori padėkoti už tai, kad rado antrąją pusę. Itin malonu gauti padėkų dėl gerai atlikto darbo, malonu žinoti, kad kai kurios pažintys baigiasi vestuvėmis. Žinoma, yra žmonių, kurie nuolat skundžia kitus“, - sakė R. Masiliūnaitė.

Kartais sulaukiama skundų ir dėl nešvankių laiškų. Visiems aišku, kad pažinčių svetainėse žmonės ne klasės draugų ieško, tad, nenuostabu, kad čia dažnai atsiranda žmonių, kurie ieško tik kūniškų malonumų.

„Atsiranda tokių žmonių, kuriems rūpi tik tai, kaip susirasti sekso partnerį, bet yra labai daug iš tiesų vienišų žmonių, kuriems trūksta bendravimo. Daug narių čia atrado antrąsias puses, o pasimatymai ne kartą baigėsi vestuvėmis“, - pasakojo Rūta.

Portale - nemokama registracija ir sulaukiama apie 250 tūkstančių unikalių apsilankymų per mėnesį, tad nenuostabu, kad čia galima rasti įvairaus amžiaus žmonių su skirtingais poreikiais ir tikslais.
Nemažai dėmesio sulaukia „karštoji linija“, čia žmonės rašo įvairiausias mintis, bando ir kitaip atkreipti dėmesį. Vieni čia siūlo parduodamus daiktus, kiti rašo sparnuotas mintis, meilės sentencijas, o tretiems tai vieta, kurioje gali kritikuoti, sakyti komplimentus ar aptarti dienos naujienas.

Netrūksta išradingųjų

Sakoma, kad išradingumui ribų nėra. Situacijų, kuomet nustebinami net visko matę darbuotojai, netrūksta. Vien peržvelgus vartotojų slapyvardžius galima rasti itin originalių ir šmaikščių vardų. Čia galima sutikti netobulą angelą, porno prodiuserį ar Erotiką. Užtikti galima ir krabų salotas, abrikosą kivi kvapą. Yra pasivadinusiųjų ir „tavo baisiausias košmaras“, „pusiau velnias“ ar „tavo saldus sapnas“.

Nenuostabu, kad dėmesį bandoma atkreipti ir priskiriant sau tam tikras savybes, todėl čia gausu nepakartojamųjų, nepasiekiamųjų, širdžių ėdikų, išdykėlių ar seksiukių.

„Žmonės pasivadina įvairiausiais vardais. Čia yra ir pasakos pabaiga, bitininkas, žalias garažas, šaligatvis ar batuotas katinas. Galima rasti net Pienių vyną, bet tai tik vardas. Darbuotojams dažniau tenka sukti galvą kaip išvengti gudragalvių, kurie apeidami taisykles skelbia savo telefono numerius“, - pasakojo pašnekovė.

Itin akylai tenka stebėti ir konkursų dalyvius. Net ir čia atsiranda išminčių, kurie prisikuria įvairių anketų savo šeimos nariams, giminaičiams ar neegzistuojančiais vardais ir balsuoja tam, kad laimėtų. Darbuotojams tenka tikrinti balsuojančius žmones, o jeigu reikia ir blokuoti anketas, nes kuomet tas pats žmogus laimi 4 ar 5 konkursus iš eilės, galima įtarti nesąžiningą žaidimą.

R. Masiliūnaitė pripažino, kad dažnai tenka nusišypsoti ir skaitant priežastis, kodėl žmonės ištrina anketą. Yra tokių, kurie pažymi, jog naikina anketą „dėl šeimyninių priežasčių“, „taip sau“, dėl to, kad „netyčia prisijungė“ ar tiesiog „liūdna“. Kai kurie parašo, jog nerado kas suktų į kairę ar, kad draugas priekaištauja. Šypseną sukelia ir komentarai, kad „erzina veidai“, „nepavyko rasti kitų narių“, nors yra ir tokių, kurie tiesiog prirašo keiksmažodžių.

Pašnekovė prisipažino, kad visgi maloniausia skaityti kuomet parašo, jog naikina anketą, nes rado antrąją pusę, juk ši svetainė ir yra skirta tam, kad kiekviena karšta, plakanti širdis, jaustųsi laiminga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)