Poilsiautojai į Neringos kurortą ėmė plūsti nuo savaitės pradžios, kai tik paaiškėjo, kad bus galima mėgautis puikiai orais.

Eilės prie keltų, keliančių į Kuršių neriją, formavosi kiekvieną dieną. Jos nutįso ir šeštadienį.

„Žmonių pas mus išties labai daug, tai pats sezono pikas. Šeštadienį į Nidą ėmė plūsti dar daugiau žmonių, nes pirmą kartą Neringoje vyksta net du jaunimo festivaliai“, – aiškino pašnekovė.

Nidos oro uosto teritorijoje vykstančio festivalio „Rafta“ dalyviams suteikta išskirtinė teisė šventės teritorijoje pasistatyti palapines ir nakvoti jose. Neringoje statyti palapines ir jose nakvoti yra draudžiama.

„Tiesiog žinojome, kad bus problemų dėl nakvynės vietų, todėl leidimas statyti palapines buvo išeitis“, – teigė E. Baltranaitė

Jos nuomone, visi, kurie šiomis dienomis vyksta į Kuršių neriją, tikrai turi iš anksto rezervavę nakvynės vietą. „Tiesiog netikiu, kad žmonės taip rizikuotų – stovėtų eilėse, pasiektų Nidą, o tada nerastų, kur apsistoti, apsisuktų ir važiuotų namo. Aišku, yra tokių vienadienių poilsiautojų, tačiau jie daugiau laiko praleidžia eilėse prie keltų, Alksnynės posto nei Nidoje“, – kalbėjo E. Baltranaitė.

Jos teigimu, visos nakvynės vietos Neringoje šiuo metu yra užimtos 100 proc.

„Daugelis žmonių kreipiasi į mus, nes nori prasitęsti atostogas, poilsiauti ilgiau nei trunka jų nakvynės vietos rezervacija. Tačiau neturime jiems ko pasiūlyti, todėl žmonėms tenka važiuoti namo. Viskas arba užimta, arba rezervuota“, – patikino pašnekovė.

Jos žodžiais, kokia nors nakvynės vieta atsilaisvina tik tada, jei pasikeičia poilsiautojų planai ir jie neatvyksta.

„Šią savaitę taip buvo. Viena moteris, kuri nuomoja butą, mus informavo, jog poilsiautojai, kurie buvo rezervavę būstą, pranešė, kad neatvyks, nes išsigando per didelių karščių. Tam butui nauji nuomininkai atsirado per dvi minutes, nes kai kalbėjomės su jo šeimininke, į mūsų centrą kaip tik užėjo šeima, kuri norėjo prasitęsti atostogas Nidoje. Bet tai – sėkmės reikalas. Tokie atvejai – pavieniai“, – tvirtino E. Baltranaitė.

Ji tikino, jog verslininkai tikrai nepasinaudojo žmonių antplūdžių ir nakvynės nuomos kainų nepakėlė iki neregėtų aukštumų.

„Aišku, yra keli pavieniai atvejai, kai kainos pakeltos, prasilenkiant su sveiku protu, tačiau tai – išimtys. Šiaip kainos yra tokios pačios, kaip ir pernai tokiu pat metu. Įvairių apklausų duomenimis, esame nustatę, kad į Kuršių neriją atvažiuoja 86 proc. sugrįžtančių poilsiautojų, kurie jau turi ir nuolatines vietas, kuriose apsistoja, natūralu, kad verslininkai brangina tokius klientus ir neplėšikauja“, – tikino E. Baltranaitė.

Kitą savaitę Neringos kurorte taip pat jau rezervuotos beveik visos nakvynės vietos. „Galiu tik pakartoti, jog į Neringą tikrai neverta važiuoti, jei neturite iš anksto suplanavę, kur nakvosite, nes tada gali kilti nesklandumų“, – įspėjo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)