Po karšto pusdienio ralio bolide, broliai Žalos užėmė trečią vietą bendroje ralio įskaitoje. Koją geresniam rezultatui pakišo vakarop dingęs vėjas ir trasą užgulusios dulkės. Važiuodami visiškai nematydami kelio ir pasitikėdami tik dieną prieš užsirašyta stenograma, „Trygg Racing“ komandos duetas džiaugėsi, jog ketvirtame greičio ruože padarytos dvi klaidos leido išlikti greičiausiųjų trejetuke. Po itin greitos kelio sekcijos nespėję sustoti ir tiesiai į griovį įšokę broliai tikėjosi bent jau apgadinto radiatoriaus, tačiau, sėkmės lydimi, jie be problemų išvažiavo iš bekelės ir tęsė savo žygį link finišo.

„Čia pradėjau bandyti kompensuoti padarytą klaidą, tad netrukau vėl lengvai išlėkti prieš pat finišą. Vėl gi – nieko rimto ar skausmingo automobiliui, tačiau sekundžių tai kainavo. Likome nustebę, jog net po dviejų klaidų likome trejetuke“, – dalinosi Vaidotas.

Lyderiams besiblaškant dulkėse, o tamsai po truputį užliejant Visagino rajoną, varžybų teisėjai nusprendė varžybas sustabdyti dėl saugumo sumetimų. Tai numalšino varžybų užkulisiuose tvyrančią įtampą. Tuo tarpu Vaidotas ir Žygimantas jau ruošėsi antrai dienai: eilinį sykį atsakingai ir nuodugniai patikrinta stenograma, kol mechanikai apžiūrėjo ir aplopė kiek „pakrikštytą“ bolidą.

„Belieka melstis vėjo dievams“, – juokėsi optimizmo niekada neprarandantis vilnietis. „Jeigu rytoj bus bent minimalus vėjas, tai bus tikrai nuostabus bei įtemptas ralis ir tada svajosime apie dviejų konkurentų priekyje persekiojimą. Jei ne – reikės elgtis saugiai ir stengtis išlaikyti bent jau esamą poziciją“, – strategavo V. Žala.

Antrąją ralio dieną ekipažų laukia apie šimtas kilometrų dulkėtų greičio ruožų Zarasų ir Visagino rajonuose. Kol kas ralyje pirmauja estas Siimas Pangi, antras latvis Janis Vorobjovs, lietuvišką trispalvę trejete neša broliai Vaidotas ir Žygimantas Žalos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)