Šį penktadienį numatytas unikalaus Medžių lajų tako atidarymas, taip pat baikerių šventė. Anykščių turizmo informacijos centro duomenimis, visos rajono apgyvendinimo įstaigos šiam, kaip ir kitam savaitgaliui, jau yra rezervuotos.

„Tokia šią vasarą yra ne tik šio, bet ir visų kitų savaitgalių realybė. Šio sezono rezultatai ir toks sujudimas ir mums patiems yra savotiškai netikėtas, nors mes to ir siekėme“, - DELFI sakė Anykščių turizmo ir informacijos centro direktorius Rimantas Sereičikas.

Jo teigimu, dar neatidarytas lajų takas sukėlė susidomėjimą tarp kaimynų latvių.

„Džiaugiamės, kad lietuviai pradėjo taip aktyviai keliauti po savo kraštą. Absoliučią daugumą mūsų poilsiautojų sudaro lietuviai, taip pat ir latviai yra labai aktyvūs. Jų aktyvumas labiausiai sietinas su lajų tako atidarymu, jau iš anksto rezervuoja nakvynę“, - pasakojo R. Sereičikas.

Turizmo informacijos centro vadybininkė Vilanda Reikalienė DELFI sakė, kad penktadienį tako atidaryme turėtų dalyvauti 300 kviestinių svečių ir bent tūkstantis kitų lankytojų.

„Šiandien nuo ryto sulaukiame nemažai skambučių - pagrindinis klausimas, kelintą valandą atidarymas", - DELFI sakė ji.

Pasak R. Sereičiko, didžiausioje apgyvendinimo įstaigoje Anykščiuose, „SPA Vilnius“ savaitgaliams yra rezervuojamas mėnesiui į priekį. „SPA Vilniuje“ vienu metu gali apsigyventi 120 žmonių.

Iš viso kartu su viešbučiais, apartamentais ir kaimo turizmo sodybomis Anykščiuose vienu metu gali apsigyventi apie 1 406 asmenys (400 mieste, 1006 kaimo turizmo sodybose).

Valdas Trinkūnas
Sanatorijos Anykščiuose „SPA Vilnius“ vadovas Valdas Trinkūnas taip pat pripažino, kad ši vasara Anykščiams sėkminga.

„Anykščiuose visi savaitgaliai, taip pat ir ateinantis, yra visiškai užimti. Dabar netgi nėra labai didelio skirtumo, ar šis takas atidaromas, ar ne. Manau, kad pas mus žmonės važiuoja ne dėl, jie atvyksta su kitomis programomis ir atvyksta kur kas anksčiau. Žinoma, tikiu, kad dalis pas mus gyvenančių žmonių aplankys šį objektą“, - DELFI sakė jis.

Pašnekovo teigimu, Anykščiai nejaučia bėdų dėl sumažėjusių rusų turistų, nes čia dažniausiai ilsisi lietuviai.

Liepos mėnuo mums buvo rekordinis nuo atidarymo. Mūsų pagrindiniai klientai yra lietuviai ir latviai, Anykščiai nėra priklausomi nuo turistų iš Rusijos, todėl ir nejaučiame tos problemos, kurią jaučia visas turizmo sektorius“, - kalbėjo jis.

Pasak pašnekovo, rezervacijų skaičius rugpjūčiui taip pat džiugina.

DELFI primena, kad penktadienį atidaromas takas medžių viršūnėmis vingiuoja 300 metrų ir veda į 35 metrų aukščio bokštą, nuo kurio galima apžvelgti apdainuotąjį Anykščių šilelį, pasigrožėti Šventosios upės vingiais, pasivaikščioti tarp medžių lajų.

Takas prasideda netoli Puntuko akmens, lankytojams reikės užlipti ant kalvos, Medžių lajų takas nuo žemės pamažu kils iki 21 metro ties medžių laja.

Medžių lajų takas Anykščių regioniniame parke buvo statomas pagal projektą „Saugomų teritorijų tvarkymas. III etapas“, kurį inicijavo ir vykdė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos kartu su Anykščių regioninio parko direkcija. 

Projektui skirta 2,5 mln. eurų parama, iš kurios ne tik įrengtas unikalus takas, bet sutvarkyta aplinka, pastatytas informacijos centras. Apžvalgos bokšte veikia keltuvas, kad Anykščių šileliu iš viršaus galėtų pasigrožėti ir neįgalūs lankytojai.

Pasak tako iniciatorių, Anykščių šilelyje vinguriuojantis Medžių lajų takas – vienintelis Baltijos šalyse. Artimiausi lajų takai įrengti Čekijoje, Vokietijoje ir Austrijoje.

Kaip informavo Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie AM, Medžių lajų tako lankymas bus nemokamas, išskyrus tuos atvejus, kai lankytojai pageidaus užsisakyti specialią pažintinę programą.
Atvykstantiems į Anykščių regioninį parką bus siūloma įsigyti lankytojo bilietą. Bilieto kaina penkioms dienoms viename nacionaliniame ar regioniniame parke yra 1 euras.

Ar jūs šį savaitgalį planuojate aplankyti Anykščius? Papasakokite kaip sekėsi rasti vietą nakvynei, ką planuojate aplankyti? O gal jau kažkur svečiavotės ir norite pasidalinti įspūdžiais? Laukiame jų el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (381)