Vakar „Tesla Motors“ akcininkams išsiųstame laiške kompanijos vadovas Elonas Muskas patvirtino, kad rugsėjo mėnesį rinkoje debiutuos itin laukiamas „Tesla Model X“ SUV automobilis.

Laiške, kuriame apžvelgiami antrojo šių metų ketvirčio „Tesla Motors“ kompanijos rezultatai, įmonės vadovas Elonas Muskas patvirtino, kad jau kitą mėnesį bus pristatytas gamybai parengtas naujasis SUV elektromobilis „Model X“. Taip pat buvo atskleista, kad 2016 metais sulauksime daugiau informacijos apie trečiąjį kompanijos elektromobilį (kol kas žinomą „Model 3“ vardu), kuris bus pradėtas gaminti 2017 metų pabaigoje.

Šiuo metu „Tesla Motors“ gamoje yra trečius metus gaminamas „Model S“ elektromobilis, kuris JAV kainuoja nuo 57 500 JAV dolerių (Europoje šio elektromobilio kaina yra nuo 66 800 eurų), vienu įkrovimu gali nuvažiuoti daugiau kaip 400 kilometrų ir šioje šalyje yra populiariausias elektra varomas automobilis.

Naujasis „Model X“ kaip ir „Model S“ taip pat turės visų varančiųjų ratų pavarą (ties kiekviena ašimi yra sumontuotas elektros variklis), jame bus 90 kWh talpos akumuliatorius ir vienu įkrovimu galės nuvažiuoti iki 370 kilometrų.

Planuojama, kad šiais metais „Tesla Motors“ parduos maždaug 55 000 „Model S“ ir „Model X“ elektromobilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)