Tačiau nedaug kas žino, kad visiškai nesudėtinga šį tropinį augalą užsiauginti ir namų sąlygomis, jei tik turime jo šaknį. Tam tereikia laikytis kai kurių rekomendacijų ir taisyklių. Kokios jos, atskleidžia portalas kakprosto.ru.

Prieš augindami imbierą namų sąlygomis privalote žinoti, kad šis augalas gali pasiekti 100 ar net 120 centimetrų aukštį. Savo išvaizda imbieras primena viksvomis vadinamą žolę, kurios siauri lapai susukti į vamzdelį.

Iš pradžių turite pasiruošti plačią, tačiau negilią talpą, į kurią ir sodinsite imbiero šaknį.

Kaip parinkti dirvožemį. Tam tiks bet koks organinis mišinys, skirtas daržovėms auginti. Jį įsigyti galite bet kurioje specializuotoje parduotuvėje.

Iškart imbiero šaknies sodinti į dirvožemį nepatartina. Prieš tai jį derėtų pamerkti į šiltą vandenį ir palaikyti jame nuo trijų iki keturių valandų. Paskui imbiero šaknį ištraukite iš vandens, atskirkite nedidelį jos fragmentą. Būtinai žiūrėkite, kad atskirtame gabalėlyje būtų keletas ataugėlių.

Sodinkite atskirtą imbiero šaknies dalį horizontalioje padėtyje.

Nepamirškite, kad nupjautoji dalis turi būti vazono apačioje. Taip pat būtina žinoti, kad geriausia šį augalą sodinti pavasario laikotarpiu, nes būtent tada palankiausias metas imbierui augti.

Imbiero šaknies nesodinkite pernelyg giliai į dirvožemį, pakaks vos trijų ar penkių centimetrų gylio. Talpą, kurioje pasodinsite imbierą, būtina statyti taip, kad augalas būtų apsaugotas nuo tiesioginių saulės spindulių ir skersvėjų.

Imbieras labai jautriai reaguoja į laistymą, nes tai tropinis augalas. Laistykite imbierą reguliariai, tačiau nepersistenkite, priešingu atveju augalas gali pradėti pūti. Jeigu norite apsidrausti nuo šios problemos, prieš sodindami imbierą į vazono dugną pripilkite specialaus iš keramzito pagaminto drenažo. Laistymui skirtą vandenį pasiruoškite iš anksto – įpilkite ir palikite pastovėti, nes vanduo turi būti kambario temperatūros.

Kai imbieras pradės augti, jo lapus ir stiebus galima bus naudoti. Jie puikiai tinka ne tik ruošiant įvairias salotas, bet ir kaip prieskoninis augalas.

Jeigu norite išauginti didesnį šakniastiebį, neskubėkite nupjauti imbiero lapų ir stiebų. Augalui reikia nuo aštuonių iki dešimties mėnesių, kad jis pasiektų normalų dydį. Vėliau lapai palaipsniui pradeda džiūti, todėl reikia pamažu nustoti jį laistyti. Talpą su imbiero šaknimi galite laikyti tamsioje vėsioje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)