Ingredientai
Miltai
3
stiklinės
Vanduo
1
stiklinė
Varškė
0.5
stiklinės
Druska
1
šaukštelis
Sviestas
100
g
Grietinė
4
šaukštai
Druska
pagal skonį
Cukrus
pagal skonį
Graikiniai riešutai
2
šaukštai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Iš miltų, pasūdyto vandens ir varškės suminkykite kietoką tešlą.
Iš jos padarykite piršto storumo volelius ir supjaustykite 2-3 cm ilgio gabalėliais. Gana stipriai spaudžiant braukite per bulvinės tarkos antrą pusę - taip atsiranda spygliukai ir gabalėliai tampa panašūs į ežiukus.
Paruoštus virtinukus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10-15 minučių.
Kol ežiukai verda pasiruoškite sviesto ir grietinės padažą. Nedideliame puode išlydykite sviestą ir supilkite grietinę. Maišykite ir virkite ant mažos ugnies kelias minutes. Galite pagardinti druska ir cukrumi.
Patiekiant apipilkite padažu ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
Atsiliepimai