Ingredientai

Kad kava ir arbata atskleistų visą savo aromatą reikia žinoto, kaip juos paruošti - užpilti karštu vandeniu nepakanka.

Gaminimo eiga

Jei malta kava išsikvėpė, truputį padžiovinkite ant ugnies ir įberkite žiupsnelį druskos.

Kavą geriausia laikyti sandarioje metalinėje dėžutėje ar stikliniame inde sausoje ir vėsioje vietoje.

Arbatžolės bus daug aromatingesnės, jei į dėžutę, kur jos laikomos, įdėsite gabaliuką citrinos ar apelsino žievelės.

Verdančiu vandeniu rekomenduojama užplikyti tik juodąją ir žolelių (melisų, ramunėlių) arbatą. Kavą geriausia užpilti 90-96 laipsnių vandeniu, o žaliąją arbatą - 75-80 laipsnių vandeniu.

Jei vanduo iš čiaupo „kietas“, geriau kavai ir arbatai naudoti pirktinį vandenį. Kuo vandenyje daugiau įvairių mineralinių medžiagų, tuo mažiau atsiskleidžia kavos ar arbatos skonis ir aromatas.

Kavos skonis ir aromatas labai pagerės, jei į paruoštą kavą įbersite truputį kakavos.

Jei mėgstate kavą su pienu, pieno neužvirkite. Kaitinkite, kol paviršius ims žvilgėti ir supilkite į kavą - pienas bus saldus ir šiek tiek kreminės tekstūros.

Paruoštą kavą reikia patiekti iš karto, nes ilgiau pastovėjusi gali apkarsti.

Arbatą geriausia užplikykite porcelianiniame inde: pirma jį praskalaukite verdančiu vandeniu, įberkite arbatžolių, užplikykite verdančiu vandeniu iki trečdalio arbatinuko tūrio, uždenkite servetėle ir po 5 minučių pripilkite verdančio vandens.

Arbatos nelaikykite užpiltos ilgiau nei 10 minučių, kitaip jos skonis suprastės.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai