Kakavinis pyragas su avietėmis, serbentais

Reikia: 2 vnt. kiaušinių, 200 g grietinės, 150 g miltų, 1 stiklinė cukraus, 1 arbat. š. sodos, 2 valg. šaukštai kakavos, truputį perlinio cukraus, saujelė uogų.

Gaminimas: Dubenyje išsukti kiaušinius su cukrumi. Į grietinę dėti sodą, išmaišyti ir supilti į dubenį. Suberti kakavą, miltus ir gerai išmaišyti. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Papuošti šviežiomis avietėmis, spanguolėmis (jas apvolioti perliniame cukruje).

Kakavos pyragas su avietėmis ir serbentais

Rabarbarų pyragas su migdolų riekelėmis ir braškėmis

Reikia: 300 g rabarbarų, 4 kiaušiniai, 1 stiklinė miltų, stiklinė cukraus, 3 šaukštai citrinos sulčių, 1 šaukšt. kepimo miltelių, 1-2 šaukštai vanilinio cukraus, 1 valg. šaukšto migdolų riekelių, braškių papuošimui, cukraus pudra (nebūtinai).

Gaminimas:

Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi, įberti vanilinio cukraus, įpilti citrinos sulčių. Beriame miltus, kepimo miltelius. Viską išmaišome.

Išklojame skardą sviestiniu popieriumi ir pilame tešlą. Ant jos dedame nuplautus, nuluptus ir smulkiai supjaustytus rabarbarus, ir vėl užpilame likusia tešlos dalimi. Apdedame migdolų riekelėmis. Kepame įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 30-45 min. Puošiame braškėmis. Jeigu norisi saldžiau, galima pyragą pabarstyti cukraus pudra.

Rabarbarų pyragas su migdolų riekelėmis ir braškėmis

Braškių ir rabarbarų sriuba

Reikia: 4 vnt. rabarbarų stiebų, 1 stiklinė šviežių braškių, 1 stiklinė obuolių sulčių, 0,5 stiklinės cukraus, 2 valgomieji šaukštai bulvių krakmolo, šviežio imbiero 1 skiltelė, 3 vnt. gvazdikėlių, 1 arbatinis šaukštelis cinamono, 200 ml plakamoji grietinėlė, 0,5 vnt. citrinos žievelės, 1 arbatinis šaukštelis pistacijų, 1 lapelis šviežios mėtos.

Gaminimas: Rabarbarus nuplauti, nulupti ir supjaustyti centimetro dydžio gabalėliais. Puode užvirti litrą vandens, suberti cukrų, sumesti citrinos žieveles, gvazdikėlius, griežinėliais pjaustytą imbierą, pusę smulkintų braškių ir virti, kol rabarbarai suminkštės. Citrinų žieveles ir gvazdikėlius išgriebti. Sriubą išplakti elektriniu plakikliu. Supilti obuolių sultis ir vėl užkaitinti. Į kavos puodelį suberti krakmolą, įpilti šlakelį šalto vandens, labai gerai išmaišyti. Plonyte srovele nuolat maišant pilti į puodą su sriuba. Gerai išmaišyti. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti. Grietinėlę išplakti iki standžių putų. Šaldytuve atvėsintą sriubą išpilstyti į lėkštes, ant viršaus užkrėsti plaktos grietinėlės, užberti cinamono ir papuošti šviežia mėta.

Braškių ir rabarbarų sriuba

Manų pyragas su tarkuotomis morkomis ir raudonaisiais serbentais

Reikia: 1 stiklinė manų kruopų, 1 stiklinė miltų, 1 stiklinė kefyro, 1 stiklinė cukraus, 2 vnt. kiaušinių, 50 g sviesto, 1 saujelė tarkuotų morkų, 1 arbatinis šaukštelis sodos. Sulaistymui - 2 stiklinės pieno, 2 valgomieji šaukštai cukraus, 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus. Papuošimui - 1 šakelė raudonųjų serbentų, 1 saujelė perlinio cukraus.

Gaminimas: Sumaišyti ištirpintą sviestą, cukrų, kiaušinius, kefyrą. Sudėti miltus, manų kruopas. Įberti tarkuotas morkas. Sudėti actu nugesintą sodą. Išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu. Pabarstyti miltais ir supilti tešlą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Dantų krapštuku patikrinti ar iškepęs. Karštą ir iš kepimo formos dar neišimtą pyragą sulaistyti kambario temperatūros saldintu pienu. Papuošti raudonaisiais serbentais ir užberti ant pyrago perlinio cukraus. Valgyti šaukšteliu.

Manų pyragas su tarkuotomis morkomis ir raudonaisiais serbentais

Bananų duona su vasaros uogomis

Reikia: 375 ml miltų, 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių, 0,5 arbatinių šaukštelių sodos, 125 g tirpinto sviesto, 125 ml rudojo cukraus, 125 ml baltojo cukraus, 2 kiaušinių, 3 gerai prinokusių bananų, saujelė graikinių riešutų, saujelė šviežių uogų.

Gaminimas: Į didesnį dubenį persijoti miltus, kepimo miltelius ir maistinę sodą. Kitame dubenyje sumaišyti abiejų rūšių cukrų. Ištirpintą sviestą pilti ant cukraus ir gerai išplakti. Po vieną įmušti abu kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakti. Šakute sutrinti gerai prinokusius bananus. 

Bananų masę įmaišyti į cukraus ir kiaušinių plakinį, suberti smulkintus graikinius riešutus. Skystą masę po truputį, nuolat maišydami, supilti į miltus. Maišyti tik tol, kol nesimatys sausų miltų. Kepimo indą patepti sviestu, pabarstyti miltais ir supilti tešlą. 

Bananų duoną kepti 170 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1-1,5 val. Ar kepinys iškepęs, patikrinti mediniu smeigtuku. Jei kepant duonelės viršus imtų pernelyg greitai rusti, viršų pridengti folija. Iškepusį ir iš formos išimtą duonelę papuošti vasariškomis uogomis.

Bananų duona su vasaros uogomis

Morkų pyragas su spanguolėmis

Reikės: 2 stiklinių tarkuotų morkų, 1 stiklinės rudojo cukraus, 1,5 stiklinės miltų, pusės stiklinės alyvuogių aliejaus, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.

Gaminimas: Smulkiai sutarkuotas morkas sumaišyti su cukrumi, ir masę palikti valandai, kad cukrus ištirptų. Tada berti miltus, kepimo miltelius, pilti aliejų, išsukti iki vientisos masės, sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 40 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą pabarstyti perliniu cukrumi Papuošiau spanguolėmis ir citrinžolės lapeliu.

Morkų pyragas su spanguolėmis

Varškės sausainiai su serbentais

Reikia: 150 g sviesto, 200 g pusriebės varškės, 200-250 g miltų, 150 g cukraus, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 2 kiaušiniai, juodųjų ir raudonųjų serbentų.

Gaminimas: Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Kiaušinius išplakti, sukrėsti į sviestą ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Į sviesto ir kiaušinių masę sudėti varškę ir suberti persijotus miltus, užminkyti tešlą, ji neturi būti kieta. Paruoštą tešlą padėti į šaldytuvą geroms 30 minučių. Kai atauš, rankomis formuoti apvalius paplotėlius. Ant kiekvieno paplotėlio užberti po saujelę uogų.

Skardą iškloti kepimo popieriumi, sudėti sausainius, palikti tarp jų vienodus tarpus ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Skanauti su stikline pieno.

Varškės sausainiai su serbentais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją