Sezoninių vaisių ir, ypač – uogų, siūlo nepamiršti ir mitybos specialistai. Jų teigimu, būtent vasarą derėtų valgyti kuo daugiau ką tik užderėjusių gėrybių ir pasiruošti šaltajam metų sezonui, kad organizmui nepristigtų svarbių vitaminų bei mineralinių medžiagų.

„Maxima“ maisto gamybos meistrės Ingos Palivonaitės teigimu, uogos – ne tik vienas gardžiausių, bet ir universaliausių maisto produktų. Iš jų ruošiami tiek gaivūs padažai, tiek salotos, gardinami mėsos ar net žuvies patiekalai. Anot meistrės, nepamainomos uogos tampa ruošiant ir konditerijos gaminius. Tereikia vos kelių gudrybių, kad jūsų ruošiami desertai priverstų aikčioti net ir išrankiausią smaližių.

Taigi kaip derinti saldėsius ir uogas? Dalinamės pirštus priversiančio apsilaižyti pyrago receptu. Skanaus!

Morenginis pyragas „Pavlova“

Reikės:

400 g cukraus pudros
6 kiaušinių baltymų
Pusės šaukštelio kukurūzų krakmolo
Pusės šaukštelio maistinio acto
400 g 35 proc. riebumo grietinėlės
140 g šviežių trešnių arba vyšnių
50 g šviežių šilauogių

Morengo paruošimas

Kiaušinių baltymai plakami iki standžių putų, palaipsniui beriant cukrų. Suberiamas krakmolas, įpilamas maistinis actas. Masė dar kartą išplakama. Ant kepimo popieriumi išklotų skardų konditeriniu maišeliu išspaudžiami 18–20 cm skersmens apvalūs pusgaminiai. Jie kepami 150°C temperatūroje apie 1,5 val. (galima šiek tiek praverti orkaitės dureles). Morengai ir iškepti turi likti baltos spalvos.

Grietinėlės kremo paruošimas

Gerai atšaldyta grietinėlė išplakama iki standžios tekstūros.

Pyrago puošimas

Iškepti du baltyminio pusgaminio sluoksniai aptepami išplakta grietinėle. Paviršius puošiamas šviežiomis vyšniomis arba trešnėmis. Avietes ir šilauoges galima keisti įvairiomis kitomis uogomis ar vaisiais, geriausiai tiktų kaulavaisiai – slyvos, abrikosai ar persikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)