Meilę ūkiui perėmė iš tėvo

L. Sindaravičius ūkį perėmė iš tėvo. Pastarasis čia tvarkėsi dar nuo 1995 m. Dabar ūkyje dirba jau dvi kartos – tiek L. Sindaravičius su žmona, tiek jo tėvas, kuris ir šiandien padeda sūnui su patarimais ir darbais.

„Ūkis nedidelis, galima sakyti labai šeimyninis. Čia auginame ir žemės ūkio kultūrų, ir gyvulių. Produkciją sėkmingai parduodame, todėl ūkininkavimas tapo miela širdžiai veikla ir pragyvenimo šaltiniu“, - pastebi L. Sindaravičius.

Perėmęs ūkį į savas rankas, L. Sindaravičius prie 21 ha nuosavos žemės prisidėjo ir 37 ha nuomojamos. Dabar ūkyje auginamos žemės ūkio kultūros – vasariniai ir žieminiai javai, avižos, bulvės. Daugiausiai jų skirta pašarams, dalis parduodama.

L. Sindaravičius parduoda ir aštuonių ūkyje auginamų karvių pieną. Anksčiau augintos ir kiaulės, tačiau dėl siautėjusių šių gyvulių ligų, jų teko atsisakyti.

Brangi, bet kokybiška technika

Tapęs ūkio šeimininku, L. Sindaravičius kreipėsi Europos Sąjungos (ES) ir valstybės finansinės paramos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 m. programos priemonę „Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas“.

Skirtą paramą jis panaudojo įsigyti modernią techniką – traktorių, presą, šienapjovę. Visi šie įrenginiai ženkliai palengvina derliaus nuėmimo ir pašaro paruošimo darbus.

„Maži, įprasta žemės ūkio veikla užsiimantys ūkiai gali būti sėkmingi, tapti viso gyvenimo veikla, pomėgiu, pragyvenimo šaltiniu. Tačiau be ES paramos jiems būtų sunku, nes reikalingos modernios technikos negalėtų įsigyti vien tik savo lėšomis“, - pastebi ūkininkas, neatmesdamas galimybės ES paramos prašyti ir ateityje.

Pradedantiems ūkininkams – milijoninė parama

2007–2013 m. finansiniu laikotarpiu pagal priemonę „Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas“ 2 674 pradedančiųjų žemdirbių patvirtinti paramos gavėjais, iki š. m. liepos pabaigos jiems išmokėta per 91 mln. eurų paramos.

Daugiau informacijos – www.nma.lt.
Sužinok naujienas apie paramą pirmas – prisijunk www.facebook.com/nacionalinemokejimoagentura.