Lyjant lietui galėčiau tvarkyti savo namų biblioteką, raustis senoje močiutės komodoje arba iškepti gardų pyragą.

Jei nereikėtų uždirbti pinigų, pietus valgyčiau pas mamą ir būčiau be galo laiminga, galėdama ją kasdien pamatyti. Po pietų suplaučiau indus ir kartu su mama atsigertume arbatos. Gal net su mano iškeptu pyragu.

Jei gyvenčiau tokiomis sąlygomis, kad mano piniginė niekada neištuštėtų, galėčiau ramiai keliauti. Kelionės būtų trumpos ir netolimos arba ilgos ir užtrunkančios kelias savaites.

Jei nereikėtų eiti į darbą užsidirbti pinigų, galėčiau bet kada lankyti draugus ir gimines, padėti jiems atlikti tam tikrus darbus ar sutvarkyti reikalus. Juk taip smagu padėti artimiesiems, o su kompanija daromas darbas ir linksmiau, ir greičiau pasidaro.

Galėdama nesirūpinti pinigais, laiką leisčiau kaip sugalvojusi, bet būtinai taip, kad galėčiau žmonėms papasakoti, kaip man buvo smagu. Ko gero, pradėčiau daugiau sportuoti, galbūt pradėčiau lankyti kokios nors užsienio kalbos kursus, su mielu noru pasimokyčiau kokių nors rankdarbių, o popietėmis galėčiau lankytis dienos centruose ir padėti vaikams ruošti namų darbus ar saugiai praleisti laisvą laiką.

Jei gyvenčiau taip, kad nereikėtų uždirbti pinigų, galbūt suprasčiau, kokia veikla man labiausiai tinka ir patinka. Galbūt tada daryčiau tai, kas man teiktų malonumą ir neštų ne tik dvasinę, bet ir materialinę naudą.

Galbūt mintys „Kaip gyvenčiau, jei nereikėtų uždirbti pinigų?“ taptų žodžiais „Gyvenu, nes nereikia uždirbti pinigų“. Juk būtent taip galvodavau vaikystėje, kai matydavau žmones, einančius į darbą ir ten sėdinčius nuo ryto iki vakaro. Tada būdavau labai laiminga, kad man nereikia į darbą ir visa diena yra mano. O suaugusi supratau, kad į darbą reikia eiti uždirbti pinigų, kad galėtum gyventi.

Visa laimė, kad nepraradau džiaugsmo gyventi laisvais vakarais, lauktais savaitgaliais, išsvajotomis atostogomis ir netgi dirbdama dėl pinigų.

Raimonda

************************

Šis rašinys atsiųstas konkursui „Kaip gyvenčiau, jei nereikėtų uždirbti pinigų“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)