Žinau, kad net ir dabar, po pastarųjų dienų įvykių, niekas nepakeis šios mano savybės. Visada pasidžiaugdavau žiniasklaidoje pasirodžiusiais pranešimais apie sąžiningų piliečių poelgius radus pamestus daiktus, kuriuos nepasivargindavo grąžinti teisėtiems savininkams. Jų nesugundydavo net didelės pinigų sumos, brangūs daiktai, kuriuos galbūt pasisavinus būtų buvę galima pasigerinti savo buitį ar tiesiog už papildomas svetimo lėšas papramogauti. Visada tikėjau, kad tokių garbingų ir sąžiningų žmonių yra dauguma, ne tik mano mieste, bet ir tokiuose didmiesčiuose kaip Kaunas.

Deja, teko nusivilti... Liepos 28-osios nekantriai laukėm visa šeima. Su vaikais buvom susiplanavę aplankyti Kauno zoologijos sodą ir kitas žymias lankytinas vietas. Tai turėjo būti puiki įsimintina diena, smagiai laiką leidžiant visiems kartu, nes tai pavyksta ne taip jau ir dažnai.

Tačiau dėka TAVĘS, kuris labai mėgsti svetimus daiktus, tam nebuvo lemta išsipildyti. Pradėjus verkti mažyliui ir jį raminant, nepastebėtas iš kišenės išslydo mobilusis telefonas. Paprastas, senas, nors ir išmanusis „Ace“, juodos spalvos su baltu galiniu dangteliu. Matęs ir šilto, ir šalto, du kartus vaikų skandintas, bet vėl atgaivintas. Su daugybe man brangių žmonių kontaktų, su mažiausiojo nuotraukom...

Po kelių minučių pasigedus mobiliojo telefono bandėme skambinti, tačiau TU, kuriam godumas svarbiau, jau buvai negailestingai išplėšęs SIM kortelę, kad nesukeltum aplinkinių dėmesio ir nebūtum surastas. Naudos iš telefono kažin, ar turėsi, tie keli eurai už šį telefoną TAU nei laimės, nei finansinio pritekliaus tikrai neatneš.

TU dėl savo godumo atėmei iš mūsų tik mums brangias akimirkas, kurios įamžintos nuotraukose, ir sugadinai taip lauktą dieną. Tad bent jau ištrink visus telefone esančius kontaktus, ištrink visas nuotraukas negrįžtamai, kad galėčiau ramiai tik atmintyje išsaugoti savo mažylio, sėdinčio ramunių pievoje, akimirką. Be baimės, kad kažkieno purvinos letenos ir godi širdis spaudžia bevertį plastmasės gabaliuką su ekrane besišypsančio vaiko atvaizdu, kuris susižavėjęs žvelgė į gėlės žiedą, sėdėdamas ramunių pievelėje...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!