Pasirodo, trumpalaikės dietos gali padėti atsikratyti ne tik nereikalingų kilogramų. Mokslininkai išsiaiškino, kad tam tikra mityba gali sumažinti vėžio ir širdies ligų atsiradimo tikimybę. Žurnale „Cell Metabolism“ pristatomas tyrimas byloja, kad suvartojamų kalorijų kiekio sumažinimas kelias dienas per mėnesį gali stebuklingai paveikti jūsų sveikatą.

Pietų Kalifornijos universitete dirbantys mokslininkai savo teoriją išbandė su pelėmis, vėliau ji buvo pritaikyta ir nedidelei grupelei savanorių (devyniolikai žmonių). Visi jie tris mėnesiui periodiškai laikėsi penkių dienų dietos, kurios metu suvalgydavo beveik du kartus mažiau maisto nei įprastai.

Eksperimentinės grupės racione tomis dienomis buvo 12 procentų baltymų, 44 procentai angliavandenių ir 44 procentai riebalų. Likusiomis dienomis tyrimo dalyviai maitinosi kaip jiems įprasta. Rezultatai buvo palyginti su kontrolinės grupės, kurią sudarė aštuoniolika žmonių, rezultatais.

Praėjus trims mėnesiams tyrimo dalyviams buvo nustatyta sumažėjusi diabeto, širdies nepakankamumo ir vėžio rizika. Ši dieta sumažino hormono IGF-I, kuris atsakingas už senėjimą ir didina vėžio išsivystymo tikimybę, lygį.

„Toks gyvenimo būdas perprogramuoja organizmą, jis persijungia į sulėtinto senėjimo režimą, – aiškina vienas iš tyrimo autorių Valteris Longo. – Ši dieta skiriasi nuo kitų tuo, kad jos nereikia laikytis nuolat“.

Mokslininko teigimu, tokio gyvenimo būdo pakanka laikytis tris mėnesius iš šešių, be to, rekomenduojama prieš tai pasikonsultuoti su savo šeimos gydytoju, ar šis neprieštarauja tokios dietos laikymuisi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)