„Paprastai Palangoje paties karščiausio sezono mes laukiame nuo Mindauginių, liepos 6 dienos. Ne vienerius metu stebėjome, kad būtent nuo tos datos žmonių padaugėja – prasideda atostogų metas. Šiemet žmonių mes tikrai matome. Negalima skaičiais pasakyti, ar jų daugiau ar mažiau, bet, kas liečia Turizmo informacijos centrą, pas mus jų tikrai labai daug. Poilsiautojų yra atvykusių iš įvairių šalių. Mes pesimistiškai tikrai negalvojame“, – DELFI sakė centro vyr. specialistė turizmui Alma Slaboševičienė.

Anot pašnekovės, į populiariausią Lietuvos pajūrio kurortą žmonės plūsta iš pačių įvairiausių kraštų: „Tradiciškai atvyksta mūsų kaimynai. Atvažiuoja daug baltarusių, yra ir iš Rusijos, nemažai latvių, estų, vokiečių, lenkų. Tikrai jaučiam turistų iš Estijos ir Latvijos pagausėjimą. Tolimiausi atvykėliai buvo iš Australijos, Meksikos, Japonijos“. Anot pašnekovės, dažniausiai užsieniečiai iš tolimųjų šalių atvyksta maršrutą susiplanavę iš anksto, o Palangoje jie praleidžia vis vieną kitą dieną. Pasižvalgę ir aplankę lankytinas vietas, jie keliauja toliau.

Paklausta, kas į Palangą atvykti masina estus ir latvius, A. Slaboševičienė tikino, kad tai galėtų būti žemesnės kainos nei kaimyninėse šalyse. „Estams pas mus yra ne taip ženkliai, bet pigiau. Tas privilioja, – sakė ji. – Kaimynai visada keliaudavo pas mus. Kažkuriais metais buvo uždarytas delfinariumas, tada latvių sumažėjo. Kitais metais estų banga nuslūgsta. O šiemet jų vėl daugiau“.

TIC darbuotojai pasakojo sulaukiantys pačių įvairiausių klausimų – besiruošiančius į pajūrį domina tiek oro sąlygos, tiek prasmingas laisvalaikis Palangoje. „Ir klausimų, ir norų, ir pageidavimų, ir priekaištų – užtenka visko“, – apibendrino pašnekovė. Specialistės teigimu, populiariausias šios vasaros klausimas – kaip nueiti arba nuvažiuoti į naująją autobusų stotį: „Dar ne visi priprato, ne visi žino tikslią informaciją. Būna, kad atveža baltarusius autobusais, jie nori kitur važiuoti, neranda. Klausia ir lietuviai“.

TIC specialistai taip pat padeda poilsiautojams suplanuoti laisvalaikio pramogas, dalinasi informacija apie renginius. „Turime be galo daug įvairiausių pramogų – vos spėjame pasakoti, informacijos be galo daug, renginių be galo daug. Nėra taip, kad blogesnis oras ir žmonės nebeturi ką veikti, – DELFI kalbėjo A. Slaboševičienė. – Daug pramogų nemokamai. Šios vasaros topas – nemokamos ekskursijos pėsčiomis po Palangą. Nebespėjame vesti. Dažniausiai į jas registruojasi žmonės, kurie būna šiaip atvykę į Palangą ir kažkur pavaikščioję arba užsieniečiai, kuriems pažintinė ekskursija reikalinga. Supažindiname su visais pagrindiniais objektais. Jie pamato ir išgirsta daug“.

Kadangi ši pramoga nemokama, registruotis į jas reikia iš anksto. „Trečiadienį netgi turėjome daryti papildomą grupę, nes buvo neįmanoma sutalpinti visų norinčių“, – džiaugėsi moteris. Anot jos, ekskursija kur kas populiaresnė tarp rusakalbių, todėl ir vyksta jos ne lietuvių kalba.

Specialistė juokavo, kad blogu oru skundžiasi tiek vietiniai palangiškiai verslininkai – jiems sezonas prasčiausias, anot pašnekovės, būna kiekvieną vasarą. O šiemet, sumenkus turistų iš Rusijos skaičiui, verslininkai ypač liūdi netekę jų pinigų.

Rami antradienio popietė Palangoje - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)