Tikintiems, kad maisto papildų pagalba galima išspręsti visas problemas – jis patarė didesnį dėmesį skirti mitybai: „Jei jūsų mityba visavertė ir įvairi, jei iš savo meniu nesate išbraukę nei vieno produkto, jei paisote sezoniškumo ir valgote daug šviežių daržovių bei vaisių, nevengiate žuvies – maisto papildų jums greičiausiai nereikia.“

Tik pradėjus sportuoti taip pat neverta prisipirkti maisto papildų, jie tikrai nieko už jus nepadarys. Svarbiausia, visavertės mitybos pagalba gauti pakankamą kiekį angliavandenių, baltymų ir riebalų. Taip pat rekomenduoju valgyti daug šviežių daržovių, vaisių ir riešutų, kuriuose gausu vitaminų bei mineralų.

Pavyzdžiui, graikiniai riešutai pasižymi vienu didžiausiu baltymų kiekiu iš visų riešutų, o būtent baltymai yra pagrindinė raumeninio audinio statybinė medžiaga. Šie riešutai taip pat pasižymi dideliu polinesočiųjų riebalų rūgščių kiekiu. 30 gramų jų laikoma vieno užkandžio porcija, kuri turi net 10 g polinesočiųjų riebalų rūgščių. Suvalgę vos penkis graikinius riešutus gausite visos paros vitamino C dozę. Juose nestinga ir B grupės vitaminų. Graikinių riešutų naudingų mikroelemetų sąrašą būtų galima tęsti ir tęsti. Tai tobula papildų formulė, sukurta gamtos. 

Treneris tvirtino, kad labai daug naudingų vitaminų bei mikroelementų galite gauti iš santykinai nedidelio kiekio taip vadinamo supermaisto: linų sėmenų, saulėgrąžų branduolių, ispaninio šalavijo (chia) ir panašių sėklų.

„Jei jaučiate, kad vien mityba nesugebate aprūpinti savo organizmo būtinomis medžiagomis ar esate alergiškas tam tikriems produktams, verta pasidairyti ir į papildus. Papildų pasirinkimas priklauso nuo sportuojančiojo treniruočių intensyvumo. Po pirmųjų mėnesių aktyvesnės sportinės veiklos rekomenduočiau mitybą papildyti vitaminų ir mineralų kompleksu, nes sportuojant su prakaitu pasišalina dalis mineralų“, – sakė jis.

Greitesniam raumenų atsistatymui po intensyvių treniruočių pagelbės aminorūgštys, geriausia būtų pasirinkti pagrindines BCAA arba proteino produktus. Dažnam mūsų trūksta Omega- 3 rūgščių, tad žuvų taukai – viena greičiausių pagalbų. Metantiems svorį siūlyčiau L-carnitino papildus. Tačiau būtina atminti, kad tai tik papildai, galintys padėti greičiau atsigauti organizmui po krūvių. Visa esmė slypi teisingai subalansuotoje mityboje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)