Reikės:

110 g kambario temperatūros sviesto
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
170 g cukraus
125 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
100 ml pieno
sauja šviežių arba šaldytų juodųjų serbentų uogų

Puošimui:

100 g maskarponės sūrio
sauja šviežių arba šaldytų juodųjų serbentų
cukraus (pagal skonį ir uogų rūgštumą)


Sviestą gerai išsukti su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išplakti (galima naudoti elektrinį plaktuvą). Į plakinį persijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Gerai išmaišyti.

Į tešlą po truputį supilti pieną nenustojant maišyti. Sukrėsti į keksiukų formeles (gaunasi 12 keksiukų) ir pašauti į iki 180o įkaitintą orkaitę. Keksiukams pradėjus kilti, į kiekvieną įsprausti po kelias juodųjų serbentų uogas ir baigti kepti. Leisti atvėsti.

Pasiruošti kremą puošimui: juoduosius serbentus pertrinti per sietelį, kad neliktų žievelių. Sumaišyti su cukrumi ir maskarponės sūriu. Kremą tepti arba konditeriniu švirkštu išspausti ant atvėsusių keksiukų, viršų papuošti likusiomis uogomis. Serbentų rūgštelė labai dera prie keksiukų saldumo ir maloniai kutena gomurį. Skanaus!

Vaiva M.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)