Akrobatinio skraidymo meistras teigė, jog tuo metu, kai departamente vyko sportininkų pagerbimas, buvo užsiėmęs.

Prieš porą savaičių J.Kairys pareiškė esąs pasipiktinęs, kad Lietuvos valdžia nevertina jo laimėjimų tarptautinėje arenoje.

Lakūnas po pernykštės pergalės pasaulio "Grand Prix" varžybose nebuvo pagerbtas kartu su kitais nusipelniusiais sportininkais.

J.Kairys pagrasino daugiau nebeatstovausiąs šaliai, jei Lietuvos valdžia jo neatsiprašys.

Pasak Kūno kultūros ir departamento generalinio direktoriaus pavaduotojo Algirdo Raslano, garsųjį lakūną šalies sporto valdžia praėjusiais metais pagerbė.

Šiemet aviatorius, tarp jų ir J.Kairį, departamentas planavo pagerbti metų pabaigoje. Akrobatinio skraidymo meistrui turėjo būti įteiktas specialus padėkos ženklas "Už aukštus sporto pasiekimus".

Kodėl šiemet J.Kairiui, neiškovojusiam jokių pergalių tarptautinėse varžybose, buvo nutarta įteikti tą padėkos ženklą? Ar tam turėjo įtakos jo skandalingas pareiškimas?

Anot A.Raslano, nesvarbu, kad J.Kairys šiais metais neiškovojo didelių laimėjimų - departamentas pagerbia ir tuos sportininkus, jų trenerius, federacijų atstovus už nuopelnus Lietuvos sportui apskritai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją