Čia pateikti devyni pasiūlymai, kurie įkvėps jus netradiciniams sprendimams pagražinti jūsų namus.

Įrenkite galeriją ant sienos nuo grindų iki pat lubų

Kai daugelis mūsų susimąsto apie sieną-galeriją, mintyse iškyla erdvė virš sofos ar siena šalia laiptų. Praplėskite savo suvokimo ribas – įmanoma kampinė siena-galerija, kuri prasideda nuo pat grindų.

Iškabinkite nuotraukų seriją, tik kuo arčiau grindų, tuo jos turi būti didesnės. Mažos nuotraukos keli centimetrai virš grindjuostės atrodys nekaip.

Atremkite paveikslus į sieną

Kartais mes aptingstame. Tačiau net ir tokiais atvejais įmanomas sprendimas. Vietoj šurmulio su plaktuku ir vinimis, tiesiog atremkite įrėmintą meno kūrinį į sieną ant lentynos ar net ant grindų. Jūsų svečiai jausis tarsi užsukę į dailininko studiją.

Interjeras

Pagalvokite apie papildomas spalvas

Kas svarbiau: jūsų sienų spalva ar tai, ką ant tų sienų kabinate? Nors dažniausiai sienų spalvos pasirinkimas atsiduria pirmoje eilėje, o meno kūrinys – antroje, pagalvokite apie šį duetą kaip darnią visumą.

Išmėginkite lipdukus ant sienų

Žinokite, kad vėl madingi tapetai, tačiau jeigu nesate pasirengę darbuotis su rulonais ir klijais, pagalvokite apie specialius sienoms skirtus dekoravimo lipdukus. Tinkamai parinkti lipdukai gali papuošti net pačią nuobodžiausią sieną.

Interjeras be dizainerio

Sienas gali puošti ne vien įrėmintos fotografijos

Kalifornijoje, Santa Monikoje esančiame viešbutyje „Viceroy“ dizainerė Kelly Wearstler sukūrė stulbinančią instaliaciją, kurios esmė – sugrupuotos įvairių dydžių ir modelių sienų lėkštės. Gal vertėtų tai pabandyti ir jums? 

Pirma, atsižvelkite į savo sienos dydį ir panaudokite pačias įvairiausias lėkštes. Ant didesnės sienos galima kabinti gilesnes lėkštes, o ant mažesnės – salotines ar mažas lėkštutes.

Interjeras

Nudažykite sienas baltai

Jeigu jūsų namuose yra plytų siena, kuri trukdo įgyvendinti savo kūrybinius sumanymus, nudažykite ją baltai. Išmintingas patarimas: būkite atsargūs, jeigu gyvenate istoriniame pastate.

Interjeras

Pasinaudokite žodžiais

Vintažinio stiliaus raidės ir skaičiai visada gali atnaujinti jūsų virtuvę ar kitą namų patalpą. Beje, patys išradingiausi sugeba jas pasigaminti patys.

Perforuotą plokštę galima panaudoti kitaip

Visi žino, kad perforuota plokštė puikiai tinka puodams ar keptuvėms sukabinti, tačiau ji taip pat gali virsti tikra interjero puošmena.

Tiesiog reikia surinkti širdžiai mielus nedidelius daiktus ir sukabinti ant perforuotos plokštės pagal savo skonį.

Pakvieskite į vidų lauko augalus

Ši idėja pasiskolinta iš knygos „Rooted in Design“, tačiau tikrai nustebsite, kaip patalpoje puikiai atrodo lauko gebenė.

Interjeras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)