Leidžiantis dviračių nusileidimo zonoje staiga atsiranda laiptai, lygiai tokie patys kaip neseniai ant Mėnulio Kalno, kur užsimušė dviratininkas. Tad matome, kad iš nelaimių niekas nepasimoko, o skausmingi įvykiai ir toliau laukia tų, kurie jų nelaukia. Siūlau pakalbinti projektuotojus ir leidimus davusius valdininkus.

Jei vis tik tai takelis skirtas neįgaliesiems, tai tada klausimas, kur turi važiuoti dviratininkai? Kodėl jie ignoruojami? Juk jiems čia niekas neuždraus važiuoti. Be to, per 15 metų, kuriuos aš čia gyvenu, į šiuos takeliu važiuodavo vien dviratininkai ir jų įpročių tikrai niekas nepakeis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Smart Vilnius“ departamento projektų vadovas Anton Nikitin:

„Deja, projektuojant šį šaligatvį dviračių takas iš viso nebuvo numatytas – leidimas statybai šioje vietoje išduotas dar 2012 metais. Žinoma, tai tikrai neatrodo kaip geras ir logiškas pavyzdys ir, jeigu bus įmanoma, prašysime statytojo pataisyti kai kuriuos sprendinius“.

UAB „Naresta“ Projekto vadovas Benas Šitkauskas:

„Skaitytojo atsiųstose nuotraukose pavaizduoti ne pėsčiųjų ir dviračių, o pėsčiųjų ir žmonių su negalia takai. Šioje vietoje seniau taip pat nebuvo dviračių tako. Pagal su Vilniaus miesto savivaldybe suderintą projektą, šioje vietoje turi atsirasti pėsčiųjų ir papildomai žmonėms su negalia pritaikytas takas. Tikriausiai naujai formuojamas žmonėms su negalia skirtas takas ir suklaidino skaitytoją, manantį, kad čia dviračių takas. Atsižvelgiant į teritorijos nuolydį ir laikantis saugumo reikalavimų, žmonėms su negalia pritaikytas takas vietomis kertasi su pėsčiųjų taku įrengiant pandusus su salelėmis.

Sklypo plano projekto eismo organizavimo ir susisiekimo komunikacijų dalis buvo paruošta pagal Miesto Ūkio ir Transporto Departamento prisijungimo prie susisiekimo komunikacijų sąlygas Nr.7591( žr. priedą Nr.1.) (...)“

Praeiviai, dviratininkai, prašome Jūsų – dalinkitės nuotraukomis, kur įamžinote, Jūsų manymu, negerai įrengtus takus, pastabomis ir pasiūlymais! Jų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt!