Ingredientai

Norint išsaugoti kuo daugiau gerųjų uogų savybių patariama jas džiovinti arba šaldyti. Nors šaldyti atrodo gerokai paprasčiau, tačiau taip pat verta žinoti kelis patarimus.

Gaminimo eiga

Šaldyti geriausia neplautas uogas. Jei reikia, nuvalykite jas sausu šepetėliu.

Švarias, sausas uogas supilkite į šalčiui atsparų indą ir užbarstykite cukraus – geriau išsilaikys, bus saldesnės (šaldytos būna ne tokios saldžios).

Šaldiklyje turėtų būti minus 25 °C temperatūra. Nešaldykite didelėmis porcijomis. Atminkite, kad šaldomos žemesnėje temperatūroje uogos nebus tokios skanios, o atitirpdamos neteks daug sulčių.

Ant padėklo šaldomos uogos geriau išsaugo savo formą.

Prieš užšaldant uogas galite apšlakstyti citrinų sultimis, taip uogos nepraras savo spalvos.

Jei norite užšaldyti trintas uogas, grūskite jas mediniu grūstuvu, o ne elektriniu trintuvu. Taip uogos išsaugos daugiau naudingų medžiagų.

Kad uogos nesuirtų ir jose išliktų vitamino C, atitirpinti reikia kuo greičiau, pavyzdžiui, mikrobangų krosnelėje (nustačius specialų režimą). Yra ir kitas būdas: indą su uogomis įdėti į neperšlampamą maišelį ir įmerkti į šiltą vandenį. Gaminant košes ir kisielių galima naudoti ir
pusiau atitirpintas uogas.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai