Nors komandos „Porsche 911“ nesunkiai grįžo į techninio aptarnavimo juostą, bet ten neužsibuvo. S. Bleekemolenas nuvažiavo į komandos būstinę už techninio aptarnavimo juostos. Paskui jį per balas nulėkė ir komandos mechanikai, nešini atsarginėmis dalimis ir ratais.

Smūgio metu buvo pažeistas po dešine priekine lempa įtaisytas radiatorius. Mechanikai nuardė priekinį buferį ir ėmė keisti detalę.

Į pagalbą suskubo ir lenktynininkų tėvas Michealas Bleekemolenas. Jis neatrodė labai laimingas ir gimtąją savo kalba kažką aiškino sūnui.

Avarija įvyko 247 rate. Tuo metu komanda turėjo 5 ratų pranašumą prieš artimiausius persekiotojus – brolius Joną ir Igną Gelžinius bei Tautvydą Barštį jaunesnįjį.

Gedimo šalinimas užtruko, ir komanda nukrito į devintą vietą, nuo naujosios lyderės „Juta – KG Group“ atsilikdama net 21 ratu.

B. Vanagas pripažino, kad jo ekipa padarė klaidą uždėdama „slick“ tipo padangas. Laikinai nurimus lietui ir pradžiūvus trasai jie nusprendė, kad nebereikės lėtesnių lietui pritaikytų padangų. Bet vos išvažiavus į trasą, jau po kelių ratų vėl pradėjo lyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)