R. Austinskas džiaugėsi didžiausiu Lietuvoje sporto renginiu, bet ne gražūs ir greiti automobiliai, talentingi ir pasiruošę pilotai jam labiausiai įstrigo prabėgus trečdaliui lenktynių, kai DELFI jį pakalbino.

„Labiausiai man įsiminė ilga važiavimo fazė geltonos vėliavos zonoje. Labai užtruko incidentus patyrusių automobilių išvežimas iš trasos. Šita vieta yra silpna ir ją reikia stiprinti. Turi būti suformuoti profesionalesni budinčių komandų ekipažai ir darbas turi vykti sparčiau“, – kalbėjo prezidentas.

Kaunietis nevengia rėžti kritikos už klaidas, bet už gerus darbus paglosto.

Romas Austinskas
„Lenktynės puikios. Puiki organizacija, automobilių parkas labai didelis ir gražus, bet tie keli elementai, kuriuos išskyriau, yra labai svarbūs“, – dėstė R. Austinskas.

Dar neįpusėjus lenktynėms iš jų pasitraukė 6 ekipažai, netrūko pavojingų incidentų, kurie baigėsi laimingai. R. Austinskas tame įžvelgia ir teisėjų klaidų.

„Teisėjų darbas neblizga žiūrint iš šono. Plevėsuoja geltonos vėliavos, bet vyksta lenkimai. Sunku suprasti kur ir kas vėluoja ir ką blogai daro, bet čia suvažiuoja automobiliai, kurių vertė daugiau nei 100 000 eurų, o kur dar profesionalių komandų išlaikymas“, – skaičiavo prezidentas.

Anot jo, prestižiškiausiose Lietuvos lenktynėse tai nėra pateisinama.

„Teisėjai privalo dirbti idealiai, kaip laikrodis. Negali kilti konfliktų ir aiškinimųsi. Kažkas matė, kažkas nematė, kažkas spėjo iškelti vėliavą, kažkas ne. To neturi būti“, – rėžė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)