Ketvirtadienį pirmieji į trasą savo techniką išvairavo žiedinių lenktynių šalies pirmenybių dalyviai ir besivaržantys istorinių automobilių lenktynėse. Kvalifikacinėse varžybose išsiaiškinę startinę rikiuotę penktadienį po pietų jie stojo į pirmųjų lenktynių startą.

Antrosios rengiamos šeštadienį iš ryto, prieš „ENEOS 1000 km lenktynes“.

A3000 automobilių klasės lenktynes laimėjo iš pirmosios pozicijos startavęs Andrius Linauskis su BMW 330i, kuris aplenkė Marių Ruginį (BMW 325), o Mantas Miškūnas, vairavęs „Honda Integra“, nebuvo klasifikuotas.

A2000 automobilių klasėje irgi pirmas finišo liniją kirto iš geriausios pozicijos startavęs Gedas Drukteinis su „Opel Ascona“, aplenkęs antrą vietą iškovojusį Mantą Gasiūną ir trečiojoje likusį Šarūną Dailidę. Abu jie vairavo „Honda CRX“ automobilius.

B2000 klasėje vyko bene įdomiausia kova, kai iš pirmosios pozicijos su „Toyota Celica“ startavęs Donatas Cukuras buvo priverstas tenkintis tik trečiąja vieta, o iš trečiosios vietos su „Honda Civic“ varžybas pradėjęs Paulius Urbonavičius finišavo pirmas.

Iš antrosios vietos startavęs Andrius Spietinis („Honda Civic“) ir finišavo antras.

RWD klasės varžytuves mažesne nei 3 sekundžių persvara, įgyta 8 ratų distancijoje, laimėjo iš antrosios startinės vietos lenktynes pradėjęs Aurimas Mištautas su BMW 325i, pranokęs iš pirmosios vietos startavusį Židrūną Šiaučiūną, vairavusį BMW Compact ir trečiąjį prizininką Liną Baltrušaitį (BMW E30“).

Open klasės sportininkai varžėsi kiek ilgesnėje, 10 ratų distancijoje, kurioje su „Honda Civic“ triumfavo Erikas Vaštakas, pranokęs iš palankiausios startinės pozicijos lenktynes pradėjusį
Edviną Mardosą („Honda Civic“) ir trečiąjį prizininką Audrių Makarską (BMW 1).

Istorinių automobilių vairuotojai irgi rungėsi 10 ratų distancijoje, kurioje dar kartą savo pranašumą įrodė laimėjęs ir žiedinių lenktynių pirmenybių A2000 klasės varžybas G. Drukteinis su „Opel Ascona“.

Jis aplenkė vakar kvalifikacinėse varžybose priverstą tenkintis paskutiniąja vieta vieną geriausių šalies ralio ir žiedo meistrų Dovilą Čiutelę.

Trečias su BMW E30 finišavo Tomas Šutinis.

Istorinių automobilių vairuotojai rytoj ryte irgi dar kartą stos į antrųjų lenktynių startą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją