Ingredientai

Imbieras 1.5 puodelio
Cukrus 6 šaukštai
Druska 1 šaukštas
Marinuoto imbiero visai nesunku pasiruošti ir namuose.

Gaminimo eiga

Imbiero šaknį nuplaukite ir nulupkite.

Supjaustykite (ar sutarkuokite) kuo plonesniais griežinėliais. Tam galite net panaudoti bulvių skutiklį.

Imbierą sudėkite į dubenėlį, apibarstykite druska, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

Puodelyje sumaišykite ryžių actą ir cukrų. Skystį užvirkite.

Imbierą sudėkite į stiklainį, užpilkite karštą acto ir cukraus tirpalą.

Palaukite, kol atvės ir uždenkite dangtelį.

Pastatykite į šaldytuvą.

Po savaitės jau galima ragauti. Laikykite ne ilgiau kaip mėnesį.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai