DOSJĖ
Gimė: 1990 10 08 Vilniuje
Išsilavinimas: VDA dizaino bakalauras, dabar studijuoja VDA dizaino magistrą.
Pasiekimas: Sukurtas stalo šviestuvas buvo pirmas Produkto dizaino katedros studento darbas, užsienio kompanijos paverstas serijinės gamybos produktu.
Perspektyvos: „Planuose – nauja valgymo, renginių dizaino kultūra Lietuvoje.“

Esate Nepriklausomybės vaikas. Koks Jūsų santykis su Lietuva?

– Veikia elementarus saugumas, grįstas kultūriniais įpročiais. Žmogaus, kaip tautiečio, statusas labai kompleksiškas, kadangi veikia baziniai aspektai – kuriuos jaučiu kaip organiką – nuo genetikos iki nuotaikos ir vietinio klimato.

Kuo svajojote tapti vaikystėje? Ar svajonės pildosi?

– Vaikystėje svajojau tapti princese, manau, viskas tuo pasakyta. Svajonė liko svajone, tai  – labiau televizijos, pasakų poveikis – iš esmės stereotipinis triukas, turintis atskirą nuo realybės plotmę bei intelektinį galiojimo laiką.

Kaip matote savo išsilavinimo ir karjeros galimybes Lietuvoje?

– Tikiu galimybėmis, jų kūryba. Kol kas daug stebiu, seku, šneku – toks tyrimas. Propaguoju alternatyvią renginių kultūrą, kurios idomybės – dizainas, maistas, procesas, valgymas, potyriai. Pastaruoju metu dirbu šiomis temomis.

Ar svarstėte ilgalaikės emigracijos klausimą? O galbūt išvažiavimą gyventi, dirbti užsienyje vertinate kaip šiandieninio pasaulio normą?

– Gyvenu be minčių apie emigraciją. Yra priežastis, kodėl atitinkamai surezonavus žmonės gimsta konkrečiose vietovėse. Išvažiavimą visavertiškai gyventi, dirbti užsienyje vertinu kaip ekonominį arba mentalinį niuansą. Pati ketinu laikinai išvykti praktikuotis svetur, nes čia pritrūkau kompetencijos ar patirties aktualiais klausimais, kurie domina būtent dėl to, kad yra socialiniai, bet vangiai eksplotuojami.

Esate kosmopolitė? Mėgstate keliones, kalbate užsienio kalbomis, lengvai pritaptumėte bet kuriame kontinente?

– Geografiniai eksperimentai yra patrauklus būdas augti. Gyvos kultūrinės patirtys keliaujant produktyviai konkuruoja su medijų tiekiama informacija. Kaip yra pakankamai įprasta – atitinkamomis situacijomis vartoju anglų kalbą.

Ar švenčiate valstybines šventes?

– Švenčiu individualiai, praleidžiu visuomeninius renginius.

Kas Jus įkvepia kasdieniams darbams?

– Kasdieniniams darbams įkvepia žmogus – vienoks arba kitoks, vienaskaitoje arba daugiskaitoje, pokalbiu arba būviu, kitu atveju – atsitiktinumai.

Ar jaučiatės garsinantis Lietuvą savo darbais? Didžiuojatės savo gimtąja šalimi?

– Tiesą pasakius, jaučiuosi neutraliai. Pompastika atstumia. Didžiavimasis man per drastiška, tačiau sakyčiau – čia malonu.

Ačiū už pokalbį.