„Kai kurie senyvo amžiaus žmonės užsuka pirkti vaistų ir nė nepamato, kad prekiaujame jau visai kita produkcija. Užupiečiai turėjo labai didelius sentimentus šiai vaistinei,“ – pasakoja Jurgita Krasauskienė, viena iš sulčių baro bendrasavininkių.

Verslininkės teigimu į seną Užupio vaistinę kelias pasisuko netikėtai. Kartu su savo kolege Jūrate Miliūte J. Krasnauskienė iki „Vaisinės“ įkūrimo jau turėjo įkūrusios parduotuvę – knygyną valdovų rūmuose ir „LTaste“ lietuviškų produktų parduotuvę Odminų gatvėje.

„Taip jau nutiko, kad iš Odminų gatvės turėjome išsikelti, ieškojome naujų patalpų ir radome šias Užupio vaistinės patalpas. Buvo viena kliūtis – būtinai turėjome išsaugoti baldus. Iš pradžių manėme, kad tai trukdis, bet vėliau supratome, kad tai tik privalumas – vaistinė veikė nuo 1870 metų, tai baldai buvo išlikę autentiški“, - pasakoja J. Krasauskienė.

Verslininkės teigimu nors seni baldai ir tapo šio verslo privalumu dėl jų teko šiek tiek pakoreguoti savo veiklos sritį.

„Nusprendėme nenutolti labi toli nuo vaistinės idėjos, bet padaryti kažką sveikiau. Kad žmonės eitų ne vaistų pirkti, o tiesiog propaguotų sveiką gyvenseną,“ – pasakoja J. Krasauskienė.

Siūlo sultis ir kokteilius

Savo klientams šiek tiek daugiau nei du mėnesius veikianti „Vaisinė“ siūlo įsigyti įvairių vaisių sultis ar sulčių kokteilius.

„Visi kokteiliai yra sugrupuoti. A1, A2 ir A3 kokteiliai daromi agurkų pagrindu, B1, B2 ir B3 – bananų, M1, M2, M3 – morkų pagrindu. Sezono metu taip pat spaudžiame sultis ir darome kokteilius iš braškių, naudojame ir įvairias žoles – dilgeles, garšvą“, - aiškina verslininkė.

„Vaisinėje“ klientai taip pat gali įsigyti džiovintų vaisių, riešutų, įvairių užkandėlių ir kt. Verslinkės teigimu, sulčių bare orientuojamasi į sveiką ir lietuvišką produkciją.

Nors „Vaisinėje“ maisto beveik nėra, tačiau esantys produktai, anot J. Krasauskienės, ne tik sveiki, bet pritaikyti ir vegetarams bei veganams.

„Mes neturime nei mėsos, nei žuvies. Klientams siūlome jogurtą su granola ir vaisiais, sumuštinius. Ateityje planuojame turėti ir salotas“, - pasakoja verslininkė.

Parduoda kavą su riešutų pienu

Į „Vaisinę“ eidami pro šalį užsuka ir kavos mėgėjai. Paklausta, ar veika gyvensena ir kava suderinami dalykai, J. Krasauskienė šypsosi: „manau, suderinami“. Prie kavos klientas taip pat gali paskanauti ir šokolado, tačiau, pašnekovės teigimu – svarbiausiai viską vartoti saikingai.

„Mes nedarome kavos su sirupais. Turime senovinį kavos aparatą – tokį galima rasti Italijoje, geresniam restoranėly. Mes laikomės nuomonės, kad geriau išgerti nedaug kavos, espreso. Tačiau jeigu klientas nori kavos su pienu – siūlome su riešutų pienu (migdolų, lazdynų ir kt.)“, - teigia verslininkė.

Neseniai savo veiklą pradėjęs baras, verslininkės teigimu kasdien sulaukia vis daugiau dėmesio. Pašnekovė teigia nesigailinti, kad verslą teko šiek tiek pakoreguoti, tačiau, anot jos, darbus šiek tiek apsunkina virtuvės nebuvimas, kurios įrengti nėra dėl patalpų ploto.

„Aišku, dabar yra vasara – tokių gėrimų sezonas, žiemą bus kitaip. Šia vieta labai žavisi užsieniečiai, nes jie labai vertina tuos autentiškus baldus. Atkreipėme dėmesį, kad ši vieta itin patinka svečiams iš Vokietijos, jie kažkodėl ją lygina su Berlynu“, - šypsosi verslininkė.

Kainos nuo 2 eurų

Šiuo metu „Vaisinėje“ dirba trys žmonės. Kol kas verslininkės teigimu sulčių baras plėstis neketina, esą reikia įsitvirtinti šioje vietoje ir išgryninti sulčių bare esančią produkciją.

„Norime išgryninti visą asortimentą. Norime pasiūlyti daugiau salotų ir apskritai paruošti maistą su tuo vadinamu supermaistu. Ateities planų yra daug, bet nenoriu visko išduoti. Ateityje norėtume pradėti bendradarbiauti su mokyklomis,“ - apie plėtrą ir tolimesnius užmojus puse žodžio užsimena J. Krasauskienė.

Vitaminų bombas sulčių pavidalu norintiems gauti klientams čia sumokėti teks nuo 2 eurų – būtent nuo šios sumos prasideda, kaip J. Krasauskienė sako, tradicinių – obuolių ir morkų – sulčių kainos.

Brangiausios bare – ananasų sultys ir ananasų kokteiliai – jie kainuoja apie 4 eurus. „Vaisinės“ savininkės teigimu tokią kainą lemia brangi produkto savikaina. Apskritai sulčių kaina priklauso nuo sudedamųjų kokteilio dalių ar nuo to, kokio vaisiaus sultys spaudžiamos.

Paklausta, iš kur yra perkami vaisiai sultims gaminti, J. Krasauskienė teigia, kad egzotiškus vaisius perka iš tiekėjų, o žalumynus baras perka iš ūkininkų.

Šiuo metu baras pradeda sveikų žaliųjų vaisių kokteilių ir sulčių, skirtų organizmo valmui, programą. Šiais sveikiuolių pamėgtais gėrimais baras jau papildė savo asortimentą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)