Nors esu tikrai ištikima savo šaliai ir jos gražioms vietoms (o jų, patikėkit, yra tikrai labai daug), bet vis tiek šeimos atostogoms renkuosi užsienį. Kodėl?

Pirma: kad ir kaip būtų gaila, bet bent jau atostogų metu norisi pakeisti aplinką ir aplinkinių veidus, kurie, deja, deja, bet mūsų gražioje šalyje visai nedera prie aplinkos ir dažnai atrodo slogiai. Labai norėčiau matyti aplink daugiau besišypsančių veidų.

Antra: atostogoms noriu gero oro garantijos. O pas mus, deja, Naglis Šulija tokios garantijos neduoda. Pagaliau galima palyginti ir kainas: pavyzdžiui, poilsis Šventojoje (net ne Palangoje) savaitei, trijų asmenų šeimai, 3 žvaigždučių viešbutyje ir tik su pusryčiais ar geriausiu atveju dar ir vakariene kainuoja nuo 369 eurų iki 910 eurų. O kur dar kuras, kur papildomos išlaidos maitinimui ir pramogoms?

O štai kokios kainos Koso saloje Graikijoje: apgyvendinimas lygiai tomis pačiomis sąlygom tik kur viskas įskaičiuota – 485 eurų (rezervavome prieš 6 mėnesius). Lėktuvo bilietai visiems trims – 500 eurų (pražiopsojau pigius skrydžius ir išleidau apie ~150 eurų daugiau... kvaila galva, kad ją bala).

Pervežimas iš/ į oro uostą (ir ten, ir čia) – 37 eurai. Ekskursijos (viena – trijų salų kruizas su nardymu ir maitinimu visai dienai, o kita – kai su automobiliu išnaršėme visą salą, taip, mes nuomojome automobilį) – 99 eurai. Ledai, skanėstai ir dar daug kitokių niekučių vaikams ir ne tik jiems kartu su papildomais kokteiliais, picomis ir t.t (kas neįskaičiuota) – dar apie 400 eurų (čia jau galėjome tikrai išleisti mažiau, bet nusprendžiau, kad bala nematė, paišlaidausiu šiek tiek).

Sudėjus viską – 1521 eurai. Ar čia daug ar mažai, spręsti Jums. O mes trise praleidome fantastiškas atostogas su nuostabiu oru, vaizdais ir kelionėmis bei nuotykiais... Be „rudųjų ryklių“ jūroje.

P.S.: rugpjūčio mėnesį važiuojame į Šventąją. Ir vėl savaitei, ir vėl trise. Vila netoli jūros. Maistas tik mūsų. Patalynė – dalis jų, dalis mūsų. Oras – velnias žino. Kaina – 450 eurų. Žiūrėsim, kas bus. Tikiuosi, atostogų nesugadins jokie „rykliai“. Geros Jums likusios vasaros. Bučkis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame Jūsų – kiek išleidžiate ilsėdamiesi Lietuvos pajūryje? Ar užsienyje atostogauti iš tiesų pigiau? Papasakokite, jei tokią tendenciją, kad mažiau kainuoja išvykti ilsėtis svetur, pastebėjote. Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vasara“. Savo mintimis taip pat galite spausdami čia.