Mes buvome Bulgarijos kurorte Pomorijoje, gyvenome 3 žvaigždučių viešbutyje, vieno miegamojo apartamentuose, turėjo didžiulę balkono terasą su vaizdu į jūrą, kieme buvo ne tik didžiulis baseinas vaikams, bet ir sūkurinė vonia suaugusiesiems.

Iki jūros – daugiausiai 5 minutės kelio. Kaina už parą trijų asmenų šeimai siekė 50 eurų. Temperatūra siekė bent 35 laipsnius, jūros vandens – mažiausiai 28 laipsniai, per dešimt dienų nebuvo nė lašelio lietaus. Prie jūros vandens pratintis nereikia, tiesiog eini kaip į vonią, tokia maloni šiluma. Kavinėse ant jūros kranto šalto alaus bokalas kainavo 1 eurą, kepsnį, žuvies patiekalus buvo galima pirkti ant jūros kranto esančiose kavinėse – daugiausiai už 8 eurus už labai dideles porcijas. Sūnus kiekvieną dieną mėgavosi ryklio kepsniais, trys dideli kepsniai lėkštėje kainavo 5 eurus. Parduotuvėse kainos labai panašios į mūsiškes. Taigi, puikus viešbutis, puikis maistas ir puikus būstas, puikios emocijos ir geras poilsis.

O kas gi mūsų laukė Palangoje? Gavome vieno kambario butą (labai pigiai) – už 45 eurus parai, daugiabutyje, miesto pakraštyje, su senoviniais baldais. Kadangi visas 5 dienas arba lijo, arba buvo labai šalta, kambaryje jautėsi drėgmė ir pelėsių kvapas. Savininkai neparūpino šildytuvo, nes, kad ir kaip būtų juokinga, juk vasara, o mes šildytuvo užsigeidėme...Įdomu tai, kad jei nenori vežtis savo patalynės, už ją reikia mokėti papildomai. Vakare lovos buvo drėgnos ir gultis į jas buvo menkas malonumas.

Kainos kavinėse – kosminės, neatitinkančios mūsų uždirbamų pinigų. Pavyzdžiui, kai užsisakiau žuvies kepsnį, lėkštėje, kurią atnešė, buvo 4 stintos, dvi bulvės ir keli agurkėliai už 6 eurus. Tikriausiai įsivaizduojate, kaip atrodo stinta... Alaus ar sidro už mažiau nei 2 eurus sunku kur nors rasti, kavinėje tikrai reikia pagalvoti, ar pamačius tokias kainas dar norisi valgyti ar gerti. Apibendrinant – kosminės kainos už prastą nakvynę, lietingą ir šaltą orą, be galo šaltą jūrą, į kurią pirmiausiai reikia nusiteikti įbristi, jau neklabu apie maudynes.

Liūdna, kad paslaugų kokybė neatitinka realių mūsų pragyvenimo sąlygų – per trumpą laiką norima užsidirbti metams į priekį. Juk klientai perka emocijas ir grįžimą atgal. Deja, apie mūsų Lietuvos pajūrį to pasakyti mūsų šeima nebenorėtų. Bent jau apie ilgas atostogas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame Jūsų – kiek išleidžiate ilsėdamiesi Lietuvos pajūryje? Ar užsienyje atostogauti iš tiesų pigiau? Papasakokite, jei tokią tendenciją, kad mažiau kainuoja išvykti ilsėtis svetur, pastebėjote. Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vasara“. Savo mintimis taip pat galite spausdami čia.