Kėdainiai yra geografinis Lietuvos centras, į kurį patogu atvažiuoti iš įvairių šalies miestų ir miestelių, bet Vilniaus apskrityje gyvena didžiausia šalies gyventojų dalis, tad randasi būtinybė gerinti šios paslaugos prieinamumą sostinėje“, – sako bendrovės „K2 LT“ direktorius Vytenis Labanauskas, pridurdamas, kad jau yra atrinkti keli galimi žemės plotai Vilniaus apylinkėse ir dabar, akcininkams patvirtinus plėtrą, galima rinktis tinkamiausią variantą. „Bet kokiu atveju, krematoriumas nebus statomas gyvenamuosiuose rajonuose, – bendrovės pranešime pabrėžia įmonės vadovas. – Statybos bus vykdomos taip, kaip ir Kėdainiuose – griežtai laikantis visų būtinų aplinkosauginių reikalavimų“.

Pasak V. Labanausko, pagal turimą patirtį, krematoriumo statybos nuo pirminės idėjos iki jos įgyvendinimo trunka keletą metų, todėl, augant paslaugos poreikiui, jau dabar reikia stiprinti technologinius pajėgumus Kėdainių krematoriume – diegti antrąją kremavimo liniją. „Dar iki akcininkų susirinkimo preliminariai įvertinome įvairių gamintojų pasiūlymus ir apsistojome ties esamos įdiegtos įrangos gamintoja – vokiečių kompanija IFZW. Jau rytoj pateiksime jiems užsakymą“, - rašoma pranešime. V. Labanauskas atkreipia dėmesį, jog antrosios linijos pajėgumas bus toks pat, kaip ir pirmosios, t. y. 4000 kremavimų per metus, bet ji bus inovatyvesnė: „Nuo mūsų pirmojo užsakymo technologijos sparčiai patobulėjo“.

Bendrovės vadovas pabrėžia, kad nors įmonė turi sukaupusi dalį lėšų plėtrai iš savo veiklos, planų įgyvendinimą labai paspartino per akcijų emisiją pritraukti pinigai. „Suteikus žmonėms galimybę investuoti savo pinigus į gana nestandartinį Lietuvoje verslą, daug greičiau ir paprasčiau buvo gautos lėšos investicijai į technologinę ir geografinę veiklos plėtrą“, – sako V. Labanauskas.

Lietuviško kapitalo bendrovė „K2 LT“ gegužę įžengė į alternatyviąją akcijų rinką „First North“ ir tapo pirmąja Lietuvos bendrove, kurios akcijas į „First North“ įtraukia „Nasdaq Vilnius“. Šiuo metu bendrovė turi per 90 investuotojų.

2015 m. antrąjį ketvirtį Kėdainių krematoriume buvo atlikti 872 kremavimai, t.y. 38 proc. daugiau, nei 2014 m. tuo pačiu laikotarpiu (634 kremavimai). Birželį buvo atlikta ir daugiausia nuo krematoriumo veiklos pradžios kremavimų per mėnesį – 300.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)