„Labai didžiuojuosi Lietuvos vyrais ir sirgaliais. Puikiai sužaidė. Buvo susikaupimas, nusiteikimas, darbas gynyboje, susikalbėjimas tarpusavyje ir išpildymas. Kelis įvarčius prasileidom į kampukus, bet žinant, koks ilgas mums buvo šis sezonas, puikiai sulošėme. Labai smagus, kad Genrikas vieną iš tobuliausių savo turnyrų sulošė, kiek aš jį pažįstu“, – po pergalės mažajame finale sakė Lietuvos golbolo rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Levickis.

Puolėjas lietuvis Genrikas Pavliukianecas bronzos rungtynėse pelnė 11 įvarčių iš 15, o iš viso čempionate 44 įvarčius ir panašu, kad bus paskelbtas rezultatyviausiu žaidėju.

„Labai gerai, Europos čempionato bronzos medalio dar neturėjau savo kolekcijoje, – po pergalės juokavo Genrikas Pavliukianecas. – Džiaugiuosi, kad man pavyko pelnyti daug įvarčių, bet mes vertiname bendrai visos komandos pasiekimą, o ne atskirų žaidėjų statistiką“, – sakė Genrikas Pavliukianecas.

Mantas Panovas į čekų vartus mažajame finale įrideno 3 įvarčius, Marius Zibolis 1 įvartį. Iš čekų po du įvarčius į lietuvių vartus įrideno Jan Boseki ir Tomas Franek.

Komentuodama bendrai Kaune vykstantį Europos golbolo čempionatą ir bronzinę pergalę, K. Levickis sakė: „kai esi pripratęs laimėti, sunku pralaimėti, bet kartais to reikia, kad galėtum iš naujo siekti aukščiausių rezultatų. Iki Rio de Žaneiro mūsų dar laukia daug darbo.

Sabonio krepšinio centre, kur šeštadienį vyksta IBSA Europos golbolo čempionato rungtynės dėl prizinių vietų, moterų varžybose pratęsimo metu bronzą iškovojo Ukrainos rinktinė, rezultatu 5-4 (2-1) įveikusi Izraelio moterų komandą. Dabar abi moterų rinktinės jau turi kelialapius į Rio de Žaneiro Parolimpines žaidynes.

Lietuvos-Čekijos rungtynėse ilgą laiką rezultatas buvo apylygis, vėliau laikėsi 5:5, likus 1:40 min. iki pirmojo kėlinio pabaigos čekų žaidėjai prasižengė du kartus iš eilės ir geriausiu pasaulio puolėju pripažintas lietuvis Genrikas Pavliukianecas sėkmingai įmušė abu baudinio metimus ir įgijo persvarą 7:5. Toliau lietuviams įvarčius pelnyti sekėsi vis lengviau.


IBSA Europos golbolo čempionato rezultatai iki finalinių rungtynių:

Moterys: 3 vieta – Ukraina (iškovojo kelialapį į Rio), 4 – Izraelis, 5 – Švedija, 6 – Danija, 7 – Suomija, 8 – Graikija, 9 – Vokietija, 10 – Ispanija.

Vyrai: 3 vieta – Lietuva, 4 – Čekija, 5 – Vokietija, 6 – Belgija, 7 – Švedija, 8 – Ukraina, 9 – Slovėnija, 10 – Ispanija. Po tris paskutines komandas iškrito į B grupę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)