„Mūsų kelionėse visada dalyvauja visa bendruomenė – jaunieji sportininkai, jų tėvai ir draugai. Tai yra puikus būdas kolektyvui vienyti. Be abejo, kiekvieną kartą taip ir daugiau žmonių užsikrečia noru lankyti karatė treniruotes, – pasakojo „Dano“ įkūrėjas Norbertas Motiejūnas. – Šį kartą tai buvo ne tik didelių įspūdžių, bet ir fizinių išbandymų, kelionė.“

Sportininkai gyveno 900 metrų virš jūros lygio esančio Šamoni miestelio apylinkėse. Šamoni – vienas didžiausių ir prabangiausių žiemos sporto kurortų, kuriame 1924 metais įvyko pirmosios žiemos olimpinės žaidynės.

Antrąją kelionės dieną „Dano“ nariai atliko žygį pėsčiomis prie 160 m. aukštio Emesono užtvankos, kuria yra užtvenktas to paties pavadinimo ežeras, stūkstantis 1,9 km aukštyje. Nors įveikti reikėjo tik 6-7 km., kelionė dideliame aukštyje per kalnus užtruko apie 5 val.

Trečiąją dieną buvo apžiūrėtas didžiausias Prancūzijos ledynas Mer de Glace (7 km ilgio ir 200 m storio) ir įspūdingas ledo urvas, atliktas dar vienas žygis pėsčiomis bei keltasi atvirais keltuvais į 2300 m aukštį.

Ketvirtąją dieną sportininkai ir jų bičiuliai grožėjosi Europos kalnų karaliumi Monblanu, o išvyką užbaigė žygis Didžiuoju pietiniu panoraminiu šlaitu.

„Jaunesniems sportininkams tai buvo puiki galimybė pasitikrinti savo jėgas, ištvermę ir valią, o suaugusiems – prisijungti prie klubo „popamokinės“ veiklos, – džiaugėsi N. Motiejūnas. – Susipažinti su sportine klubo veikla suaugusieji turės nauąj galimybę rugsėjį, kai „Danas“ pasiūlys treniruotes, skirtas kinestetiniam gebėjimui – kūno valdymui. Tai yra intelektinio gebėjimo dalis.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)