Norėdama įspūdingai paminėti savo brandų 90-ies metų jubiliejų, Jungtinės Karalystės karalienė Elžbieta II nusprendė surengti vakarėlį netoli Bakingemo rūmų.

Bakingemo rūmai Londone

Į kitų metų vasarą, birželio 12 dieną organizuojama šventę ketinama pakviesti net dešimt tūkstančių svečių.

Kaip pranešė independent.co.uk, svečių sąraše nugulė net ir paprastų nekilmingų Anglijos piliečių pavardės.

Šventės dieną, netoli Bakingemo rūmų esančioje gatvėje ketinama pastatyti nuo užkandžių bei gėrimų lūžtančius stalus. Vaišės bus skirtos žmonėms, kurie norės pasveikinti karalienę Elžbietą II.

Tačiau Karališkoji šeima nusprendė, kad į šventinį vakarėlį galės pakliūti tikrai ne visi norintieji. Tam, kad gautumėte bilietą ir patektumėte į 10000 laimingųjų sąrašą – teks sunkiai padirbėti.

7500 vietų vakarėlyje yra saugomos karalienės labdaros fondų ir kilmingų šeimų atstovamas, 1500 – oficialiems renginio partneriams, o likusios 1000 vietų – anglams, kurie, norėdami patekti į išskirtinį svečių sąrašą, turės dalyvauti viešuose rinkimuose.

Tai pirmas kartas Jungtinės Karalystės istorijoje, kai į karalienės gimtadienį galės patekti nekilmingi piliečiai. Nepatekusieji į karališką puotą, birželio 10 dieną galės džiaugtis karalienės garbei planuojamu paradu bei mišiomis Šv. Pauliaus katedroje.