Tokias pozicijas sportininkams nulėmė dienraščio "Kauno diena" skaitytojų balsai. Miestelėnų mėgstamiausius sportininkus prisiminė ir miesto valdžia - penktadienį Kauno vadovai įteikė jiems stiklo vazas-taures.

Pažymėtina, jog šiemetiniame geriausiųjų kauniečių sportininkų dešimtuke neliko nė vieno vyro krepšininko pavardės. Tuo tarpu pernai jų buvo net penki. Balsuojant už populiariausią komandą, po lygiai balsų gavo tiek "Žalgirio" krepšininkai, tiek "Kauno" futbolo ekipa.

Į geriausių miesto sportininkų dešimtuką Kauno gyventojai taip pat išrinko kiokušin karatė atstovę Sandrą Stanevičiūtę, šokėjų porą Editą Daniūtę ir Arūną Bižoką, kikboksininką Tomą Stupurį, irkluotoją Birutę Šakickienę, dviratininką Raimondą Rumšą, boksininką Vidą Bičiulaitį bei krepšininkę Liną Dambrauskaitę.

Tiesa, apdovanojimų šventėje dalyvavo ne visi minėti populiarieji sportininkai. Čiuožėjams M.Drobiazko ir P.Vanagui, penkiakovininkui T.Žemaičiui, šokėjams E.Daniūtei ir A.Bižokui bei dviratininkui R.Rumšui skirtas taures atsiėmė jų treneriai.

Geriausius Kauno sportininkus rinko 180 dienraščio "Kauno diena" skaitytojų. Pagrindinis atrankos kriterijus - pasiekimai pasaulio ir Europos čempionatuose bei tarptautinėse varžybose. Tokius konkursus miesto Kultūros ir sporto skyrius drauge su Kauno dienraščiu rengia kiekvienų metų pabaigoje. 2000 metais geriausio sportininko titulą pelnė irkluotoja B.Šakickienė, šiemet nusileidusi į septintąją poziciją. Šiemetiniai konkurso nugalėtojai - M.Drobiazko ir P.Vanagas pernai buvo antri. Krepšininkui Šarūnui Jasikevičiui kauniečiai buvo paskyrę trečią vietą.

Beje, penktadienį Kauno miesto savivaldybėje būtų galima pavadinti "sporto" diena. Tądien taip pat įteikti miesto mero padėkos raštai 16-kai Kauno bendrojo lavinimo sportiškiausių mokyklų. Jos atstovavo Kaunui respublikinėse 2000-2001 mokslo metų moksleivių sporto žaidynėse. Jose Kauno J.Basanavičiaus vidurinė mokykla pripažinta sportiškiausia šalies bendrojo lavinimo mokykla. Iš viso žaidynėse varžėsi apie 10 tūkst. moksleivių iš 60 Lietuvos mokyklų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją